Kepala ikan siakap masak stim
Haa..alhamdullilah..amin...jadi juga ikan stim aku..hahaha...nih belajar dari cik Blog n knowlage dari akk opis..huhu..caranya² ialah..
Bahan²:
1. ikan
2. serai (diketuk)
3. halia (diketuk)
4. bawang putih (diketuk)
5.bawang besar (separuh ditumbuk & separuh dihiris)
6. cili api (diketuk)
7. sos tiram (sedikit)
8. sos ikan (sedikit)
9. jus limau (sedikit)
10. tomato (belah suke hati)
11. garam
12. lada sulah (sedikit)
13. Lada merah (hiris)
14. air
15. tepung jagung sedikit ( bancuh dengan air)
Cara²:
1. Masukkan semua bahan² kedalam loyang tok masak stim..
2. Didihkan air & masukkan ke dalam periukk stim.3. Tutup & godak² sikit kuahnyer tuh bagi ikan tu leh berenang..
4. Dah masak & sedia makan
cam nih periuk stim aku..asal boleh stim sudah..
Tada..siapp..sedappp tekak aku makan..en.suami kate..good delises (x tahu taip ompoteh)..hahaha
ok..kawan² leh lah mencuba..selamat berjaya..
cerita cerita:
ashashamaWithLOVEadha
CeritaCeritaDatangDari_HATI.
Comments
Post a Comment