Posts

Lanjut Beach And Golf Resort, Rompin Pahang.

Image
Assalammualaikum, Sekian lama tak update blogger rasa macam dekat dua tahun tak update blog.hehehe. Harini rindu pulak nak update.huhu. Okey, harini nak share sikit cerita percutian november,2018 kami di  Lanjut Beach And Golf Resort, Rompin Pahang.  HAHAHAHA nak dekat setahun baru nak update ekkkk. :p
Kami bercuti disini sekeluarga di taja oleh Lanjut Beach Resort. sebabbbbbb masa tu suami ada buat event club honda kat resort lanjut yang lama. Luck kami dapat pekej percuma di resort baru. kami dapat pekej dua hari satu malam. Alhamdulillah rezeki percutian percuma. yeahhh anak-anak paling suka sebab dapat mandi kolam renang.
Reception Lanjut Resort
Sampai-sampai je wahhhhh sis teruja rasa, tempat cantik sangat. sesuai sangat nak honeymoon, nak buat event ke, nak tenangkan diri ke. Memang sesuai untuk keluarga bercuti. Kami dapat bilik biasa je. Dua single bad tapi dihias ngan tuala burung, bunga bagai.. HAHAHA sebab tu suami request tambahan nak pikat hati isteri. cehhhhh beli jiwa …

Sanrio Hello Kitty Theme Park & Thomas Town, Nusajaya Jb.

Image
Assalammualaikum.

Hai saje nak kongsi pengalaman masa pergi indoor theme park di Puteri Harbour Johor baharu.. Mungkin ada yang pernah sampai jejalan kat Puteri Harbour tu tengok kapal, ada event karnival atau ekspo kan.. Yang tak tahu tu mesti tertanya2 kat mana Puteri Harbour tu? Puteri Harbour tu dekat Iskandar Nusajaya Johor Baharu. Kalau datang JB ikut je sign board die akan ade tunjuk arah, selalu jalan dengan Legoland lah juga.Tapi Hello kitty ni bukan kat legoland ye die kat Puteri Harbour. Dan tak sangka ada In door Theme Park kat situ tau. Nama tempatnye Sanrio Hello Kitty Theme Park dan Thomas Town / The Little Big Club. Theme park ni sesuai sangat lah nak bawa anak-anak main time cuti sekolah musim hujan sekali pon sebab dalam komplex kan.. Tak panas.. anak-anak pon suka sampai tak mau balik..HUHUHU. Ingatkan Theme park tu kecil je rupanya besar juga ada tiga tingkat. Ada kedai makan, Hello kitty Cafe, Watson, Starbucks, Dc Comics Super Heroes Cafe, Kenny Roger's Roast…