Posts

Review : Short Vacation Shah Parkland Residence Melaka Homestay

Image
Assalammualaikum..


Cuti akhir tahun sekolah bermula. Mana nak bawa anak-anak bercuti? ok harini aku nak share review sikit short vacation aku. 2hari 1malam. Cuti last minit kakak aku ajak. Aku pon on lah. Baru lepas gaji kan. Ade duit lebih boleh lah ikut. Sebenarnya planing nak ikut suami pergi serdang ade event kereta dia MPS12 tapi pikir-pikir balik dah lama tak holiday ngan anak-anak buah n kakak aku. So aku ambik keputusan aku ikut akak aku pergi holiday ke Shah Parkland Residence Melaka Homestay. 
Pandangan dari tingkat 18 Shah Parkland Resident Melaka Homestay
Fuhhh memang terbaik la peginapan kat sini.Sangat berpuas hati. Apartment homestay ala ala hotel 5 star ada swimmingpool besar untuk dewasa dan kanak-kanak beserta permainan. Bilik ada 3 dan dua bilik air. Ada aircond setiap bilik dan kipas setiap bilik. Ruang tamu pon ada aircond dan kipas. Bilik 2 katil queen dan dua katil single. Ada mesin basuh, iron, tempat masak (kuali, sudip, pingan cawan semua disediakan) ada rice…

Lanjut Beach And Golf Resort, Rompin Pahang.

Image
Assalammualaikum, Sekian lama tak update blogger rasa macam dekat dua tahun tak update blog.hehehe. Harini rindu pulak nak update.huhu. Okey, harini nak share sikit cerita percutian november,2018 kami di  Lanjut Beach And Golf Resort, Rompin Pahang.  HAHAHAHA nak dekat setahun baru nak update ekkkk. :p
Kami bercuti disini sekeluarga di taja oleh Lanjut Beach Resort. sebabbbbbb masa tu suami ada buat event club honda kat resort lanjut yang lama. Luck kami dapat pekej percuma di resort baru. kami dapat pekej dua hari satu malam. Alhamdulillah rezeki percutian percuma. yeahhh anak-anak paling suka sebab dapat mandi kolam renang.
Reception Lanjut Resort
Sampai-sampai je wahhhhh sis teruja rasa, tempat cantik sangat. sesuai sangat nak honeymoon, nak buat event ke, nak tenangkan diri ke. Memang sesuai untuk keluarga bercuti. Kami dapat bilik biasa je. Dua single bad tapi dihias ngan tuala burung, bunga bagai.. HAHAHA sebab tu suami request tambahan nak pikat hati isteri. cehhhhh beli jiwa …