Posts

Showing posts from April, 2013

Berpantang selepas pebedahan ovari cysy

Image
Assalammualaikum. Malam ni saja nak penuhkan peti blogger aku yg x berapa ramai follower.tak kisah lah yang penting tujuan blogger aku ni untuk kongsikan pgalaman yang aku lalui n kongsi apa yg boleh..okey, Selepas pembedahan ovarion cyst mestilah kena bpantang macam orang bersalin..yela nak pakai lama kan..mestilah kena bpantang.So lepas je keluar hospital terus balik ke kampung panchor muo johor.

Hari pertama pantang dikampung..Sepatutnya kena makan ikan haruan tapi ikan haruan bapak aku cakap hilang dek terlompat lompat dari bekas besar yang bapak aku simpan kat kedai die..hahahaha..so x dapat la mam ikan haruan..sementara nak dapatkan ikan haruan mak mentua suruh makan pati ikan haruan.so tadi en.husban pergi la cari pati ikan haruan, geli gamat anugerah, & noni biodex..yang jeli gamat n noni biodex tu kakak aku soh mam..makan jela dah nak bantah bantah malas..hihi..cume mak mentua soh minum susu ape tah tapi en.suami x dapat jumpa lagi..xpe die tgah cari..nnti jumpa la tu..h…

Dah kentut

Image
Assalammualaikum..
Akhirnye pada jam 4.44 pagi hari rabu aku kentut jugak..sbb doc n nurse ckp x kentut x leh makan..xkentut x leh kuar hospital..hmm..2 ari x makan ni..lapa sangat dah..alhamdulilah..amin.
K la tu je nk update hihi..gyiyomi..gyiyomi..:)

Update by tab android china

Cerita cinta
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI

After operation Ovarion Cyst

Image
Assalammuaikum
Selamat pagi..ahamduilah semua selamat jalani operation..aku masih mamai mamai n banyak tidur..dan aku xarat nk taip sbb tgn sakit n mual tgk tab lama lama..
Dan terima kasih doa baik untk aku n yg sudi mlawat aku.
Disi aku serta kan skali pic.k bye
Update by tab android china
AshashmaWithLoveAdha
CeritaCintaDatangDari_Hati
pic ovari cys 8cm kiri & kanan rahim..
tiub darah kotor selepas operation
selepas n sebelum pembedahan
dlam lif sebelumsampai ke bilik pembedahan..
xsedarkan diri..selepas pembedahan..
paling sakit cocok tang ni lah..xsuka tau..

First day check in Puteri Specialist Hospital (johor) Sdn Bhd {KPJ}

Image
Assalammualaikum..
Hai wasap wasap..Okey arini first day aku check in masuk wad..ehem ehem..mesti ade yg tak tahu kenapa aku masuk wad..okey klu nk tahu kenape baca la entry blog aku smpai hbis..Aku masuk wad sbb esok aku operation ovarion cyst..arini aku nk cite pasal pengalaman masuk hospital swasta ni.

Perasaan aku masuk hospital kpj ni mmg servis terbaik..sempurna..layanan,kperluan sume ok.aku suka myby aku bru first time msuk hospital..pendaftaran ok siap bagi keperluan barang mandi lagi..terbaikk lah..terkejut jakun pun ade..hihihi.

Dan aku kesini ditemani oleh suami tercinta with kakak kesayangan..mak abah aku x dapat datang dri kg..sibuk bkerja..xpe aku faham..sbb keluarga kami mmg cari rezeki siang hingga malam.yg penting suami dan kakak ksayangan aku ada disisi memberi kekuatan..

Tapi perghhhhh kekuatan tu aku yg tanggung perhh pergh tdi nurse hambik darah...(arghhhh sakit la gila skali dah lah) baru aku tahu gini rasanya..sakit ya ampun..3 kali cocok darah x kuar banyak..hu…

Dolan dolan at singapore

Image
Assalammualaikum.
Hai hai hai pembaca blogger aku..kali ni aku nak update cerita petang tadi..Sebelum aku bcuti sbulan ni en.husban ajak aku pi dolan dolan singapore tapi ape kenama tempat shoping mall ni aku lupe..hikhihik...asalnye kami nk pi legoland jer..aku nk naik rollercoster lagik..tapi tukar plan sbb kawan en.husban nk li barang tawin tawin..lalalala..brg brg tu bkn kami punya..kami dok gambo jer..hahahaha..gempak kan..layannn..nk jugak standart datin kaw..kelasss nk pakai brand meletop..ada wang mampu la capai tapi en.suami sempat sambo jam casio G.shok ape tah..dok minat minat beli la..kang balik JB kempunan pulak..dapat la die..aku dpt ikot jalan jer..xpe aku mmg suka dolan dolan cuci mata.

Ok pendapat aku pasal singapore ni..fuhhh..aku puji dengan kota bandaraya die..sangat bersih,mewah,tip top...I like singapore..tapi aku tetap love malaysia..cuma terpegun dengan kota bandraya die..myby aku baru dolan dolan bndar die je..lum lgi pat len kan..myby insyallh ada rezeki aku …

Nothing to say..

Image
Assalammulaikum..
Hai follower my blogger..topik kali ni cerita nothing to say for perempuan ni..huh..terima kasih alhamdulilah kerna mendoakan aku sedemikian..hanya Allah dpt membalas setiap kata kata perempuan ni..nk dijadikan cerita..siapa perempuan ni..Perempuan ni adalah akak ipar aku..xsangka kan sampai mation mation nama aku...mmg terbaik la..tak pe.aku tak kesah die nk ckp ape yg penting aku bukan mandul..Dia bukan Tuhan nk kata aku mandul..kalau betul aku mandul buktikan..so skang ni aku cool lagi.aku masih leh terima tomahan mcm ni sbb bnd ni x btul pun bukti x de..Nak tahu sbb ape die dok mation nama aku mandul siap nama bapak lagi sbb fb lah..feeeeweeettt...lalalalala... terasa kot segala bagai wall aku yg dah post sebelum ni.nk ckp sikit la..fb kot mmg tpt dok bahan..pembaca follower aku pun kekadang mcm tu tol tak...tapi x ler sampai mation mation nama..sian jugak aku tgk perangai org tua ni..yela..ramai org dah tahu ape yg die post tapi masih x sedar diri dan suka riak …

Nasi Briyanis Nusajaya

Image
Assalammualaikum Nie cerita semalam..Boss belanja makan kat nasi briyanis nusajaya.. sempena kak Min & cik Hadapi pi umrah minggu depan.. n baca doa selamat pergi n pulang. nyum² sedap juga makan kat sini..tapi banyak gile.. die ingat aku nih makan banyak sangat mcm 1 pinggan macam makan 2 orang.. fuh...confirm aku makan x habis. pe lagi jom cuci mate..
muka aku mesti la tampilkan yg pertama..hahahaha
Ana malu²
Piss jangan x pis yer..
control..muka x tahan senyum..kemera girls lambat tekan button take picture..
yeahhhh...saya dah besar saya berani..hihihihi
fuh...makan terus demam..
kak nor kecik kurus..huhu
abg shuk bajet x nak ambik gambar
suka sangat raffi tu pahal..(kak min yg tepi tu yg nk g umrah) kak nor poyo..hahaha
en.Azalan bajet bajet..hahahaha
saya mmg comil..perasan ~..~
ni muka raffi aje banyak dengan abg yus kaki coolblog
senyum jangan x senyum..yg hujung tu boss pakai baju putih.. (yg nk g umrah tu yg agak² besar tu pakai baju dark blue..tu la en.hadapi)
haaa..ni …