Thursday, 25 April 2013

Berpantang selepas pebedahan ovari cysy


Assalammualaikum.
Malam ni saja nak penuhkan peti blogger aku yg x berapa ramai follower.tak kisah lah yang penting tujuan blogger aku ni untuk kongsikan pgalaman yang aku lalui n kongsi apa yg boleh..okey, Selepas pembedahan ovarion cyst mestilah kena bpantang macam orang bersalin..yela nak pakai lama kan..mestilah kena bpantang.So lepas je keluar hospital terus balik ke kampung panchor muo johor.


Hari pertama pantang dikampung..Sepatutnya kena makan ikan haruan tapi ikan haruan bapak aku cakap hilang dek terlompat lompat dari bekas besar yang bapak aku simpan kat kedai die..hahahaha..so x dapat la mam ikan haruan..sementara nak dapatkan ikan haruan mak mentua suruh makan pati ikan haruan.so tadi en.husban pergi la cari pati ikan haruan, geli gamat anugerah, & noni biodex..yang jeli gamat n noni biodex tu kakak aku soh mam..makan jela dah nak bantah bantah malas..hihi..cume mak mentua soh minum susu ape tah tapi en.suami x dapat jumpa lagi..xpe die tgah cari..nnti jumpa la tu..hihi

Hmmm..mak aku pelik kenapa x dapat ubat after operation..aku pun x tahu kenapa tapi sblm aku kua hospital ada la nurse enjet antibiotik, ubt tahan sakit..so ubat x dapat pengantinya pantang n mam yg boleh cepat sembuh lah..Makanan pun kena pantang x leh makan gatal gatal.gerak pun x leh aktiv sgt..tapi aku ni jenis agrasif la pulak sume nk gerak cpt..tapi aku akan cube garak pelan pelan..hihi..dah lah tadi pagi gedik gedik ngan en.suami sekali lutut en.suami terkena tempat operation,.pehhhh macam kena tumbuk..harap dalaman aku x de pape..hihi..tapi sakit leh tahan lah..huh ~..~ ..xmau gedik gedik lagi dah..

Hmm..k la x der ape nak cerita lagi..pic pun mcm biasa kat bawah ni.scroll saje.k dah bye


Thanks for reading
Update by tab android china



Cerita cinta
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI


Wednesday, 24 April 2013

Dah kentut

Assalammualaikum..
Akhirnye pada jam 4.44 pagi hari rabu aku kentut jugak..sbb doc n nurse ckp x kentut x leh makan..xkentut x leh kuar hospital..hmm..2 ari x makan ni..lapa sangat dah..alhamdulilah..amin.
K la tu je nk update hihi..gyiyomi..gyiyomi..:)

Update by tab android china

Cerita cinta
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI

Tuesday, 23 April 2013

After operation Ovarion Cyst

Assalammuaikum
Selamat pagi..ahamduilah semua selamat jalani operation..aku masih mamai mamai n banyak tidur..dan aku xarat nk taip sbb tgn sakit n mual tgk tab lama lama..
Dan terima kasih doa baik untk aku n yg sudi mlawat aku.
Disi aku serta kan skali pic.k bye
Update by tab android china
AshashmaWithLoveAdha
CeritaCintaDatangDari_Hati
pic ovari cys 8cm kiri & kanan rahim..

tiub darah kotor selepas operation

selepas n sebelum pembedahan

dlam lif sebelumsampai ke bilik pembedahan..

xsedarkan diri..selepas pembedahan..

paling sakit cocok tang ni lah..xsuka tau..

Sunday, 21 April 2013

First day check in Puteri Specialist Hospital (johor) Sdn Bhd {KPJ}

Assalammualaikum..
Hai wasap wasap..Okey arini first day aku check in masuk wad..ehem ehem..mesti ade yg tak tahu kenapa aku masuk wad..okey klu nk tahu kenape baca la entry blog aku smpai hbis..Aku masuk wad sbb esok aku operation ovarion cyst..arini aku nk cite pasal pengalaman masuk hospital swasta ni.

Perasaan aku masuk hospital kpj ni mmg servis terbaik..sempurna..layanan,kperluan sume ok.aku suka myby aku bru first time msuk hospital..pendaftaran ok siap bagi keperluan barang mandi lagi..terbaikk lah..terkejut jakun pun ade..hihihi.

Dan aku kesini ditemani oleh suami tercinta with kakak kesayangan..mak abah aku x dapat datang dri kg..sibuk bkerja..xpe aku faham..sbb keluarga kami mmg cari rezeki siang hingga malam.yg penting suami dan kakak ksayangan aku ada disisi memberi kekuatan..

Tapi perghhhhh kekuatan tu aku yg tanggung perhh pergh tdi nurse hambik darah...(arghhhh sakit la gila skali dah lah) baru aku tahu gini rasanya..sakit ya ampun..3 kali cocok darah x kuar banyak..huh..ok la sakit la tgn dok taip banyak banyak.,nnti aku hapdate lagi..jom scoll lagi kat bawah ada gambar aku dok bilik 2 pesakit jer siap standart tv lagi tamus x payah bawa..fuh fuh fuh..kelasss...

K la nk rehat lah suami pun dah balik sbb malam ni kerja malam dan aku disini dok sebuk hapdate blogger hahaha..k la dah bye n thanks for reading..

Update by tab android china.

Cerita cinta
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDatangDari_HATI



give dari hospital KPJ

ceh nak manja² lah sikit..

sempat nk main² gyiyomi..hihi

i'm okey

comel x kak ton

good servis lah kat KPJ

pisss..sayang kakak ku

tengok main² lagi..en.husban senyum je ek

Saturday, 20 April 2013

Dolan dolan at singapore

Assalammualaikum.
Hai hai hai pembaca blogger aku..kali ni aku nak update cerita petang tadi..Sebelum aku bcuti sbulan ni en.husban ajak aku pi dolan dolan singapore tapi ape kenama tempat shoping mall ni aku lupe..hikhihik...asalnye kami nk pi legoland jer..aku nk naik rollercoster lagik..tapi tukar plan sbb kawan en.husban nk li barang tawin tawin..lalalala..brg brg tu bkn kami punya..kami dok gambo jer..hahahaha..gempak kan..layannn..nk jugak standart datin kaw..kelasss nk pakai brand meletop..ada wang mampu la capai tapi en.suami sempat sambo jam casio G.shok ape tah..dok minat minat beli la..kang balik JB kempunan pulak..dapat la die..aku dpt ikot jalan jer..xpe aku mmg suka dolan dolan cuci mata.

Ok pendapat aku pasal singapore ni..fuhhh..aku puji dengan kota bandaraya die..sangat bersih,mewah,tip top...I like singapore..tapi aku tetap love malaysia..cuma terpegun dengan kota bandraya die..myby aku baru dolan dolan bndar die je..lum lgi pat len kan..myby insyallh ada rezeki aku akan mai lgi singapore..
Okeylah..aku x de ape nk cite lgi meh la tgk pic aku..kali ni blogger aku lain sikit sbb aku update pakai tab android china yg aku baru beli ni..hikhihik..so korg bca bogger aku jadi atas dok bebel bebel bawah cuci mata tgk pic..k la sampai sini jela eh aku..bye..

Cerita cinta
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI

hasil habuan en.suami

me & hubby

sempat nk take pic kat parking kereta

i love myhubby

ontheway balik ni dalam kereta..

dolan² n ambik pic saje kat Orchard Rd

dalam pejalanan pulang tuh..nampak ni..soh snap sikit//like..

ambik lagi pic

suke dapat habuan eh

pic lagi kat sini

myCute hubby..hahaha

muka x semengah

Nothing to say..

Assalammulaikum..
Hai follower my blogger..topik kali ni cerita nothing to say for perempuan ni..huh..terima kasih alhamdulilah kerna mendoakan aku sedemikian..hanya Allah dpt membalas setiap kata kata perempuan ni..nk dijadikan cerita..siapa perempuan ni..Perempuan ni adalah akak ipar aku..xsangka kan sampai mation mation nama aku...mmg terbaik la..tak pe.aku tak kesah die nk ckp ape yg penting aku bukan mandul..Dia bukan Tuhan nk kata aku mandul..kalau betul aku mandul buktikan..so skang ni aku cool lagi.aku masih leh terima tomahan mcm ni sbb bnd ni x btul pun bukti x de..

Nak tahu sbb ape die dok mation nama aku mandul siap nama bapak lagi sbb fb lah..feeeeweeettt...lalalalala... terasa kot segala bagai wall aku yg dah post sebelum ni.nk ckp sikit la..fb kot mmg tpt dok bahan..pembaca follower aku pun kekadang mcm tu tol tak...tapi x ler sampai mation mation nama..sian jugak aku tgk perangai org tua ni..yela..ramai org dah tahu ape yg die post tapi masih x sedar diri dan suka riak malah bangga dengan kata kata die mation nama..aku x pernah lagilah tgk org pnye pesbook mation nama m` aibkan seseorg makluk allah tu..

Dengan ini saya megesahkan diri aku, aku teramat benci,meluat,menyampah dengan perempuan ni..sekian terima kasih..x mengaku jadi akak ipar pon x pe lah..terima kasih je..k la aku xder ape nk cite lagi kalau ade cerita tentang aku..aku akan kongsikan..

Update by smartphone tab android buatan china.

Cerita cinta
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI

Saturday, 13 April 2013

Nasi Briyanis Nusajaya

Assalammualaikum
Nie cerita semalam..Boss belanja makan kat nasi briyanis nusajaya..
sempena kak Min & cik Hadapi pi umrah minggu depan..
n baca doa selamat pergi n pulang.
nyum² sedap juga makan kat sini..tapi banyak gile..
die ingat aku nih makan banyak sangat mcm 1 pinggan macam makan 2 orang..
fuh...confirm aku makan x habis.
pe lagi jom cuci mate..

muka aku mesti la tampilkan yg pertama..hahahaha

Ana malu²

Piss jangan x pis yer..

control..muka x tahan senyum..kemera girls lambat tekan button take picture..

yeahhhh...saya dah besar saya berani..hihihihi

fuh...makan terus demam..

kak nor kecik kurus..huhu

abg shuk bajet x nak ambik gambar

suka sangat raffi tu pahal..(kak min yg tepi tu yg nk g umrah) kak nor poyo..hahaha

en.Azalan bajet bajet..hahahaha

saya mmg comil..perasan ~..~

ni muka raffi aje banyak dengan abg yus kaki coolblog

senyum jangan x senyum..yg hujung tu boss pakai baju putih..
(yg nk g umrah tu yg agak² besar tu pakai baju dark blue..tu la en.hadapi)

haaa..ni makanan aku..makan pun x habis..tapau bawa balik..hihihi

kek ni sedap tapi semalam aku macam x leh makan terlalu banyak..
dah teringgat² kek ice cream oreo nih..
fuhhhh..tukang tolong habis en.din bibir..hahahahaha

Peh..peh..peh...mablesss..

ni model nasi briyanis bajet kiut..by En.Salim na...

Muka bulat mummy kina..kak aton..

ni model tudung ana farhana

Dah pic last..

Dah habis cerita..sebenarnya ramai lagi x dapat join sebab ramai ade job kat opis perlu disettlekan..so kasi gelak sikit sbb x dapat ikot..HAHAHAHAHAHAHAHAHA..(jahatnya saya nih)
k la dah abis pun cerita...last TERIMA KASIH BOSS blanja makan.. :)
mcm biasa..Thanks view my blogger..
byee


cerita cinta:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI