Wednesday, 31 October 2012

Kalau Rindu..

Assalammualaikumm..

Hiihhihii..ini lagu selalu kakak opis slalu buka dan ulang² banyak kali..rindu tetibe..hihihi


siapakah akak opis yang selalu buka lagu nih..nak tahu kah??

Ini lah kak azie..


Kenape buka cerita die sebab..
Die dah behenti kerja..
sebab ape beheni kerja
1 october 2012 dia telah mengalami kemalangan jalan raya di Pasir Gudang.
Masa kejadian die nak g kerja..
alhamdullilah die selamat..
tapi doktor sarankan kak azi kena banyak² berehat..
so..die terpaksa mengundurkan diri dan meletakkan jawatanya..
tgk la..
leher die x leh banyak gerak..
sbb ada gabus dalam tudung die..kikiki
maap yer kak azie..just begurau..

Dalam kenangan..
huuuuu..jujur aku sedih kak azie behenti..
sebab die kuat bebel..
tu x leh..nih x leh..hihi
lak tu gembira sesama..
melahu sesame kat gelang patah pun jadi..
sedih tau..

Ape² pun tetap dalam kenangan sampai bile²..
k dah bye.. ;'(

Cerita cinta
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI





Kedai abah aku..

Assalammualaikum..

Haaa...kali nih update blog pic kedai bapak aku kat kampung..hihihi..Aku adalah anak keluarga perniaga..tapi aku sebok noh nk keja ngn org..wahahaha..saje nk cari p'galaman, tuh yg kerja mkn gaji..hihihi..Apa² pon aku x pernah lupa yang aku dibersarkan dengan hasil yang halal...Dan jom lah nengok gambar kat bawah lagi ya..

Inilah kedai bapak aku..kat pekan Panchor tuhh..Saje ambik kete² nyer skali..wahahaha..tu lum lori lagi ambik gambo..hahaha...kaya..kaya..kaya..Leman kaya..hahahaha

Kedai bapak aku jual barang² basah..ikan, udang, sotong & macam² lagilah ade..

Ni kucing rezeki namenya..cekeh jer..hahaha..kucing nih ada kat kedai bapak aku banyakk..

Ni untuk kapok ikan, ayam kalu pelanggan nak beli siap siang..

:)

Pokok kat depan kedai..redup jer..

Nih kat depan sungai tuh..Dok jalan depan sikit bgambo..hihii

Kelapa..sape nak kulit kelapa..hahaha..

Kucing handal makan kelapa..hahaha

ecehhh..

Kipas uzur masih digunakan..Di rendam oleh banjir..asal leh guna..

Mari parut kelapa yoookk..

Ni pancing bapak aku..Gila mancing nih..

Labu..oh labu..tapi nampak x sape kat blakang tuh..tuh bapak aku..demam..tah makan ape tah kene gestriikk lagi..ciann..mana lah abang long aku nih x sampai² lagi nolong kat kedai..

Sayor²..Leman sayor..:)

Ayam² meh kene sembeleh jom...

Apakah ini..aku pun x tahu..hahahaha

Reban pon nk ambik gambo..

Ni atap uma org aku ambik..hahahaha

aku pun x tahu kenape aku ambik pic nih..seni katernyer..

k last gambar..habis dahh..hihii

Okey sampai disini sajerlah gambar² yg ada..Next time nk update pasal kedai mak bapak aku lagi satu pulakk jual buah-buahan tempatan..hihihi..tapi x ambik lagi gambar full...Aritu segan nk ambik gambo..hahaha..Nanti tkalo balik kg aku ambik lagi..okey dah bye..

Cerita cinta
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI..




Tuesday, 30 October 2012

Aku anak kampung versi 2012

Assalammualaikum..

Ini gambar masa kat kampung di hari Raya AidilAdha..Banyak pic anak buahh sajer.. Biasa la aku banyak anak buah..comil² gitu..kebanyakkan gambar banyak edit..hihihi...ape² pon jom la cuci mate..ayohhhhh...

Budak kampung..

sweeetttt..

x sedia..hahaha

mana kasut??

wasappp..

posing jgn x posing yer

:)

akal²

smileee...:)

Jomm balikkk kampung...

kakak ipar tiri n anak buah tiri

mak aku posing..kikiki

semua nk tgk luoo..

pandang²

cehh..nana..

uweeekkkk...

nana

:)

atok aku

atok nagn mak aku

hihihi :)

minum nakk

tehh secaweeenn

ayu ker

nampak x ade budak tepi tuh

Bersama kakak ipar tiri..

senyum sikit nabila

nak juga gambar

sweettt lahhh

:)

hahahaha

ecehh ayu la tu..

post manis...

melangkah untuk menyemberang ke uma nenek di depan uma jer...hahaha

poooottt..kentot..

tomey²

anak buah tiri dayani

Nampak noh nakalnyer..

konon juga nih

Sweeettt

Mika takut kena panas kena tido dalam bilik..hihihi

hihihi

Ini lah kampung aku..Aku asal panchor, muo

Konon malu lah tuh

Nice

tiga kanak² main daun kelapa..ecehh..

Dyana..adik tiri nana..anak kepada abang aku..

cangkung pun jadi

Nampak x kepala sape tuh..hahaha

Mak aku pon pandai posing tau..eceh..ecehhh ecehhh..


Last skali pic gambar lembu..sebab x puas hati x dapat snap pic lembu korban di hari raya aidiladha..huuuu..K..dah habis gambo dah..nnti ade lagi aku update yew

Cerita cinta
ashashaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI