Saturday, 12 January 2013

Proposal Trip To Tioman Island

Assalammualaikum..
Tajuk kali nih cadangan pergi ke Pulau Tioman Bulan 4 / 2013..
Insyaallah dgn keizinan ALLAH..
Destinasi yang ingin di tuju Selayang Indah Resort..
Untuk kawan² kat kampung tuh kalu nak join leh join reramai..
Harga kami masih dalam proses tggu Selayang Indah update untuk 2013..
Harap2 harga pakage masih sama macam tahun 2012 lah..

Ini penginapan yang akan di tuju Selayang Indah Resort, Tioman meghadap laut..

Lokasi hadapan resort..

lokasi santai..

kopy paste saje kat doc Google..

kopy jugak..

Snorkeling pakage

uhhh..mcm x sabar..

Tgk pic cfm x sabar nak g..hahahaha


Untuk kengkawan..standbay untuk ke Tioman tahun nih..
Myby inyaallah bulan 4 kita holyday..yeaaaahhh
lingkungan stnby RM350*** untuk seorang ..
(harga mungkin berubah)
siap pakage chaley, makan, bbq, snorkeling, pergi & balik tket ferry..
ok..ape² kami akan update lagi..

Update : 14/1/2013
Pakage rate tahun 2012..kami dah double cfm..Rate yang tertera masih sama & masih tidak berubah..jadi..leh la kompol² duit ya.. :)

Pakage 3Day / 2Night
1. Air cond pakage 
a)Twin sharing RM 350.00
b) Triple sharing RM 320.00
c) Quad sharing RM 300.00

2. Non Air Cond RM 270.00
3. Chil (4-11) RM 220.00
Meal: 2 Breakpast / 2 Lunch / 1 Dinner / 1 Bbq

Rate is including :
* Trasfer by fast ferry from 
(Mersing - Tioman - Mersing)
*Accomodation
*Boat trip to coral island (snorkeling)
*Snorkeling gear for adult only
Mask, snorkeling & life jacket (24hours)

Pakage itinerty:
1st day:
*Departure (Mersing-Tioman)
*Check in - Lunch
Free activities
* 8.00pm - 9.30pm - Dinner at Salang Indah Restaurant
*Free activities after dinner

2nd Day:
*2.00am - 9.30am - breakfast at Salang indah restaurant
*10.00am - Trip to coral island (snorkeling)
*Lunch will be packed for the tour
*8.00pm - 9.30pm - Dinner at Salang Indah Restaurant
*Free activities after Dinner

3rd Day:
*8.00am -9.30am - breakfast at Salang indah restaurant
*Check out
*For the ferry time table please get your information at "salang indah reception" a day before you check out.






Cerita Cinta:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI




Buat pasport..:)

Assalammualaikum..

Lamanya nak update pasal pasport nih..
Buat ari selasa aritu 08.01.13 sebelum g Legoland..
Baru nih la nak update..hok alohh...
Ape² dalam ati aku kate 
"ooo...macam nih cara wat pasport"..(agak jakun sikit la...ohh yeaahh ala budak kampung katenyer..hihihihi)
Jom bace cerita aku pasal buat pasport kali nih...

Ini pic keadaan pagi selasa pada jam pukul 09.30 pg di Pejabat Imegresen cawangan Tampoi Pekan Rabu JB..Tak lah ramai yang baru daftar untuk buat passport..So x segan aku nak ambik pic pakai fon saje..hihihi..Model mangsa aku sape lagi encik hasbon lah sape lagi...haha

So dah dah beratur nanye lah pn.imgresen tuh..Tanya lah macam mana nak buat pasport..So kami ni x tahu & tak pernah wat pasport..Document x sediakan pon..Datang tangan kosong..So baru nih la tahu caranya..


Document yang perlu disediakan:
* MyKad original
* MyKad fotocopy depan belakang
* 2 keping gambar saiz pasport
* Duit*****
* Surat  beranak..tapi kami en.imgresen tuh x mintak..myby tok kanak² kot..
* Ketinggian anda (kalau tak tahu tinggi berape ukur kat situ ade ukur ktinggian juga..)

So sesiapa yang x bawa gambar n salinan myKad tuh kat tepi  kedai tuh pun ade kedai gambar with mesin postotet..So kami ambil gambar kat situ jer..

Sini lah kedai studio nyer..comell kedainyer...hihihihihi..mula la aku berangan nak juga wat studio kecik mcm nih..Angan-angan tak sudah mcm macam cerita Sepah dlm Astro tuh..hahahaha

Dah ambil nombor sooooo...
My number is 1201 & 1202..hihihi..
Tggu la dekat sejam lebih..
Tak apa lah..tak la lama sangat..
Tempat selesa..ade kerusi..ade ekon..
Tak ada masalah..tak pengsan pun tunngu...
Memang cenggini cara orang wat pasport..

Sementara menunggu kami pun g la sarapan dulu tok perot yang kosong nih..Kat pekan Rabu tuh jugak sarapan..Leh tahan sedap nasi lemah telor ayam kari with teh oo..Kenyang sudahhh..arghhhhh...(agak kureng sopan)

Dah sudah makan hampir nombor giliran...okey...patut lah aku dapat no 1201 & 1202..Naik tingkat atas jer upenyer ramai yang dok menungu kat kosi2 dalam tuh..huhuhu..Baru aku tahu..Tadi pagi kat depan kemain leh dikira orang nyer..ohh..yeaahh lalahh..tak tahu upenyer ramai kat atas..So tunggu jer lah..lagi berape jer nak nombor giliran..

So settle sume mohon pasport..dapat slip nih..apakah..ohhh kena tunggu lagi ambil pasport kol 12:45pm di kaunter K12..Nampaknyer kami nak kejar masa..Kami tak tunggu kami ambil esok pagi saje..en.imgresen tuh kate bleh..so ambil esok je lah..Kami pun bgegas ke BANK, ke KWSP print stment sume bagai..banyak masa nak kejar..Nak g Lego lagi..hihihi..

Okey dah kesokan paginyer bangun lah pepagi bagai macam orang KL nak kejar Trin sbb nk g keja..hahaha..sejukkk..macam org x pernah kua pepagi ek aku nih..embun² masih ade lagi ko..sejukk ya amat..Ape² disebabkan aku mintak cuti sari jer paksa diri bangun pagi pergi Pekan Rabu tok ambik pasport..Taaadaaaa..dah siapp..Pasni hanymoon setahun setengah sampai lebam..haha..First in mind g dekat je dulu ade rezeki nak g USS kot..hihihi

Untuk tahun 2013 nih wat pasport:
* RM100 untuk 2tahun
* RM300 untuk 5tahun

Okey lah dah abis cerita sebenarnya..hahaha..so aku post pic my sayang aku nih juga tok tatapan..hihi..Ning kena tinggal..hahahahaha..sbb awak dah besar..kecik lagi leh la bawa jejalan ye cayang..
k dah bye..

Terima Kasih kerana sudi singgah MyBlog
Cerita cinta:
ashashmaWithLoveAdha
CeritaCintaDatangDari_HATI













Wednesday, 9 January 2013

Fun time in Legoland, Nusajaya JB

Asslammualaikum..
Haiii...Update kali aku berada di Legoland, Nusajaya JB..
hud..hud..hud..hureeyyy...hahahaha..
okey la masuk sini..wat² pas tesen ka apa ka..
leh la datang sini.
paling best naik project x tecnnic test site..
macam nk tercabut nyawa aku..rase nak tercampak..hukhukhuk..
Tapi x der pic..xbeli pun..RM30 x cukup wet nak li..hahaha..kalu beli mmg kelako pic tuh...
lawak² muka cuak..
ape² pun amin akhirnya aku masih selamat lagi..hihi...
Jom tgk gambar kekami di LEGO..:)

 hahaha..how to say..:)

Kami sudah..anda bila lagi??


 stnby air nanti hauusss..

 Annual pass..baru buat sminggu lepas..masuk tiap minggu la sampai lebam..haha.


 scan² sblum masuk..

 konon² la nih..tgk peta..kn beso dlm nih..fuyoo..

 en.suami pun konon²..Let's play now!!!

 Staff LEGO tolong ambilkan wat kenangan..hihi..thankss


Ade suare..tidoo aje..padam muka kena tarik telinga..

 nampak x saye?

 cocok idong die..

cocok lagi idong die..kahkahkah


 ape nih..lego la..

 peace no war..

 kekonon eh pa..

 aku pon kekonon..sbb org sme abik pic kat sini aku pon mau juga la..

 ambik gambo jer..

 hiihihi..ambik pic sikit..

 body gad aku..kacak x??toin toin toin

 nak terbang ker papa??

 wat muka comel la pula..

 senyum mu menawan aku tertawannn..hakhakhakhak

 glukk..glukk..glukk..hauusss yee..

 4D now

 tgk peta lagi sampai phujung..

 Jom jalan lagi..nak ujan dah nihh...

 kledai malas bagun..ayohhh gerakkk...

 tunggu aku japp..kledai x bgun² nihh..

 angkat apakah ini..

 yeaaahhh...body gad saya di belakang..yeakkkk..nampak otot tgn saya nih..

 Model Maskulin

 Tembak² jom...

 let's go..

 hikhik..

 X...kawasan dilarang..JANGAN TIRU AKSI TERSEBUT.. :)

 Aku pon nak juga post kat sini gakk..


 kekonon lagi..ambik je la pic kan..


 Hujan mari bteduh..ape² pon nk ckp tq my LUMIX sbb aplikasikan pic yg jelas & sangat puas hati tanpa sebarang edit mengedit nih..

Dah abis...kena makan josss..hikhik..k la byeeee..
Kekawan yg lain..kalu ade pass ajak la kami...
kami leh masuk tiap² hari dlm stahun..ambikk kau..
Marilah bsuka ria..
tapi ajak kami ari biasa..
sbb x ramai org..bestt..xpayah berator pepanjang kan..
 k la..dah bye lagi..


Tarikh Fun : Semalam..hihihi
Date Fun : Semalam juga la..hahahaha..tah A/L lulus ke x cuti aje..hahahaha
Lokasi : Legoland, Nusajaya JB
Kemera : Panasonic Lumix GF5..hihihi

Terima kasih sudi singgah myBlog..
Cerita cinta:
CeritaCintaDatangDalam_HATI
ashashmaWithLoveADHA