Posts

Showing posts from January, 2013

Proposal Trip To Tioman Island

Image
Assalammualaikum.. Tajuk kali nih cadangan pergi ke Pulau Tioman Bulan 4 / 2013.. Insyaallah dgn keizinan ALLAH.. Destinasi yang ingin di tuju Selayang Indah Resort.. Untuk kawan² kat kampung tuh kalu nak join leh join reramai.. Harga kami masih dalam proses tggu Selayang Indah update untuk 2013.. Harap2 harga pakage masih sama macam tahun 2012 lah..
Ini penginapan yang akan di tuju Selayang Indah Resort, Tioman meghadap laut..
Lokasi hadapan resort..
lokasi santai..
kopy paste saje kat doc Google..
kopy jugak..
Snorkeling pakage
uhhh..mcm x sabar..
Tgk pic cfm x sabar nak g..hahahaha

Untuk kengkawan..standbay untuk ke Tioman tahun nih.. Myby inyaallah bulan 4 kita holyday..yeaaaahhh lingkungan stnby RM350*** untuk seorang .. (harga mungkin berubah) siap pakage chaley, makan, bbq, snorkeling, pergi & balik tket ferry.. ok..ape² kami akan update lagi..
Update : 14/1/2013 Pakage rate tahun 2012..kami dah double cfm..Rate yang tertera masih sama & masih tidak berubah..jadi..leh …

Buat pasport..:)

Image
Assalammualaikum..
Lamanya nak update pasal pasport nih.. Buat ari selasa aritu 08.01.13 sebelum g Legoland.. Baru nih la nak update..hok alohh... Ape² dalam ati aku kate  "ooo...macam nih cara wat pasport"..(agak jakun sikit la...ohh yeaahh ala budak kampung katenyer..hihihihi) Jom bace cerita aku pasal buat pasport kali nih...
Ini pic keadaan pagi selasa pada jam pukul 09.30 pg di Pejabat Imegresen cawangan Tampoi Pekan Rabu JB..Tak lah ramai yang baru daftar untuk buat passport..So x segan aku nak ambik pic pakai fon saje..hihihi..Model mangsa aku sape lagi encik hasbon lah sape lagi...haha
So dah dah beratur nanye lah pn.imgresen tuh..Tanya lah macam mana nak buat pasport..So kami ni x tahu & tak pernah wat pasport..Document x sediakan pon..Datang tangan kosong..So baru nih la tahu caranya..

Document yang perlu disediakan: * MyKad original * MyKad fotocopy depan belakang * 2 keping gambar saiz pasport * Duit***** * Surat  beranak..tapi kami en.imgresen tuh x mintak.…

Fun time in Legoland, Nusajaya JB

Image
Asslammualaikum.. Haiii...Update kali aku berada di Legoland, Nusajaya JB.. hud..hud..hud..hureeyyy...hahahaha.. okey la masuk sini..wat² pas tesen ka apa ka.. leh la datang sini. paling best naik project x tecnnic test site.. macam nk tercabut nyawa aku..rase nak tercampak..hukhukhuk.. Tapi x der pic..xbeli pun..RM30 x cukup wet nak li..hahaha..kalu beli mmg kelako pic tuh... lawak² muka cuak.. ape² pun amin akhirnya aku masih selamat lagi..hihi... Jom tgk gambar kekami di LEGO..:)
 hahaha..how to say..:)
Kami sudah..anda bila lagi??

 stnby air nanti hauusss..
 Annual pass..baru buat sminggu lepas..masuk tiap minggu la sampai lebam..haha.

 scan² sblum masuk..
 konon² la nih..tgk peta..kn beso dlm nih..fuyoo..
 en.suami pun konon²..Let's play now!!!
 Staff LEGO tolong ambilkan wat kenangan..hihi..thankss

Ade suare..tidoo aje..padam muka kena tarik telinga..
 nampak x saye?
 cocok idong die..
cocok lagi idong die..kahkahkah

 ape nih..lego la..
 peace no war..
 kekonon eh pa..