Posts

Showing posts from October, 2013

Puisi seorang isteri bernama mama

Image
Pagi yang indah,
Sejuk mendahului sinar matahari,
Kedengaran burung² riang bkicauan,
Ku terjaga dari tidurku,
Ku membuka mata,
Lalu ku mengusap lembut perutku dengan penuh kasih sayang,
Ku merasakan benih² cinta bersama suamiku menjadi zuriat,
Nur Zuriat Rahim yang terindah,
Berenang² dengan riang, tersenyum, menendang & bermain pabila ku mengusap dirinya,
Sedang asyik mengusap lembut perutku,
Tiba² ku terjaga dari lamunan,
Subahanaallah...
Rupanya Allah masih belum ketemukan aku dengan Nur Zuriat Rahim itu,
Jatuhlah air mataku mengalir dan terus mengalir dari kelopak mataku membasahi pipi,
Disitulah aku akan menangis sepuas hati,
Agar nanti aku cukup kuat untuk tersenyum didepan dunia yang nyata..


"Kadang² Allah sembunyikan matahari 'DIA' bagi kita petir dan kilat, Kita menangis dan tertanya kemana hilangnya matahari?, Rupa²nya Allah nak bagi kita pelangi.."

Maka dengan setiap ujian yang ku lalui aku akan tempuhi bersama suamiku dengan tahap kesabaran, kesetian …

Percutian ke Pulau Tioman 2013 :)

Image
Assalammualaikum.. Kali nih nk update kami bercuti kat Pulau Tioman untuk tahun 2013..Sebenarnye nak pergi b'dua jer..Tapi saje ajak myLOVEly sister skali jalan²..Buat teman gelak ketawa.. Kali nih puas hati lah pergi bcuti..sbb dapat snokling tgk dasar laut..yeahhh..jakun..HAHAHA. :) ..so teruja..wink wink..
Aku g kejap jer 3Hari 2Malam jer..Destinasi bajet katernyer..HAHA (kami memang bajet punye org..kiki)..  Okey nk cite sikit..Pulau Tioman nih besar tapi ada banyak kampung n pantai.. (Aku baru tahu sebenarnya.. ~..~ )  Kat situ ada banyak pulau yg kita boleh pilih..yg aku tahu lah. 1.Genting 2.Paya 3.Berjaya 4.Tekek 5.ABC 6.Monkey bay 7.Salang Setiap pulau ni Ferry akan behenti setiap point kampung2 kat situ tapi hanya 5 p'kampungan saje ferry akan behenti iaitu ferry akan berhenti  di Genting, Kemudian Paya, Kemudian Lalang, Kemudian Tekek dan last skali ferry akan berhenti kat Salang..tapi nk muntah jugak ler naik ferry tak sampai lagi destinasi kami..uwekkk..aku mabok…