Posts

Showing posts from September, 2012

Luahan Hati...

Image
Aku akan menangis,
Sepuas hati aku,
Seorang diri.
Untuk hari ini,
Kerana....
Aku mengharapkan,
Hari esok,
Akan lebih baik
Dari semalam....

Kadang-kadang,
Apa yang aku harapkan,
Tak pernah hadir
Dalam hidup aku,
Kenapa?
Aku sendiri
Tak tahu kenapa dan mengapa..

Kadang- kadang juga,
Orang sekeliling aku,
Tak pernah,
Faham dan mengerti,
Perasaan aku,
Malah masih,
Bertanya dan menanya..

Sungguh puas,
Aku memujuk,
Hati aku sendiri,
Agar tidak,
Menitiskan air mata ini..

Sehingga hari ini,
Aku masih mengharapkan,
Kau hadir,
Dalam hidup aku dan sidia...


Nota:
Luahan rasa seorang yang bergelar isteri terlalu mengharap hadirnyanya sinar cahaya hati........

Cerita cinta dari:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI



Si Kuning..a.k.a. Ning

Image
Assalammualaikum..
Harini aku nak update kisah tentang my tinonet siko nih..Ning la sape lagi...Hurrmmm..Ning dah besar..x tahu berape bulan..hahahaha..rasa dah 4 bulan kot umurnya..mcm dah besar jer..Ning nih dari kecik membesar dengan minum botol susu..sebab masa bela kan mumy dia tah kemana..jadinya aku ngn en.suami lah jadi ibu&papa dia..hahaha..(berangan orang x der anak mmg mcm nih..hihihi)..Dah² teruskan lagi cerita k..
Ni botol susu baru beli dulu² lah masa nak bagi dia minum..bersih jer..
Ni pic dia lah masa dia kecik minum susu botol..nakal sangat..
Tapi sampai skang masih minum botol lagi..Terlalu manja ning ni..Nak wat macammana kan..Minum sendiri x tahu & x nak..Penat bagi susu dalam mangkuk..jadi basi macam tu jer..sabo jer lah budak..

Tengoklah pic die dah beso panjang pon masih nk muinum botol..Ngempeng jangan cakap..kuat ngempeng nih..
Botol susu yang terkini k..hahaha
Sampaikan puting jadi buruk n kudung hujung..hahaha..
Aku nak tukar puting baru pun dia x m…

Pandai ker aku masak???hihihi

Image
Assalammualaikum..

Haiii..cerita harini..cerita pandai ker aku masak???weeee...Sejujurnya..aku memang x pandai masak..Masa kecik² kat kampung mak aku x pernah izin kan aku masak apatah lagi potong bawang..hahahah..kalu masak nnti minyak terpercik kat muka lah..terpotong jari lah..mak aku kater..aku kater...yeaaahhhhhh..suka nya..hahahaha...sbb aku bangun tido jer terus makan..sebab da ada bibik..lalala..bibik tu akak aku lah..dia tukang masak kat uma..hahahaha..(jahat aku)..eh..eh..sedapnya cakap yeaaahhh ekk..kat uma mak mentua ambik ko godak² juga kuali tu..<padan muka sape soh xreti masak>hihihi

Pagi tadi ada kakak opis ada share post kat pasbook pasal "orang perempuan x pandai masak xpew..janji rajin masak..Air tangan isteri pengikat kasih suami.." ~ ustazharidrus~


Ni lah nak cite nih..pandai ker aku masak sekarang..suami ku saja yang tahu..sedap ker x sedap ker..bedal jer lah..janji jimat n kenyang..hahahaha..Apa² pun aku nak ucapkan terima kasih dulu kat some one…

Berdating di Karnival Nusajaya..

Image
Assalammualaikum...

Hujung minggu mesti nak kuar jalan dating ngan En.suami..Jadinya pergi karnival lah..mana tahu masuk tv..hihihihihi..Mana ada masuk tv...ingat artis bagai..hahaha..jom tgk pic dibawah..lalalala...

Ada lak orang nak snap gambo kami free dikala jalan² tuh..terima kasih eh..terasa mcm artis lah pulok..hahahaha.. :p
Sape kater g karnival panas??korang pg tengah hari terpacak sape soh..g ler petang² sikit..tgk aku santai² lagi tau..
Mesti nak snap bersama..sejati dan sejiwa katernya..huhuhu
Wahhh..ko semah dah macam artis korea datang malaysia lah...hahahaha..
eh posing lagi ko ni kan..
Like FB..Like MyBlog...hihihi
Saya Rakan NUSAJAYA..isteri kepada Mohd Adha..hahaha
Nakk sainnnn awal ashari...jgn jelez..mcm artis..lalala
Jom tgk konset..dengar nyer dgar wahhh..ade alyah orang gelang patah nyayi my fbret song lak tu..Kau yang terindah..for my En.suami..hihihi
Like FB
Cehhh..like wife like husban lah kuat posing..hihihi
Terima kasih kerana sudi datang ke karnival Nusaja…

Jom Ke Bazar Kaarat, JB... :)

Image
Assalammualaikum...

Harini aku nak update pic aku pergi Bazar Kaarat, JB...Kebetulan aku sangat busan dan adik² ipar ku yang tinggi tapi kecik dan yang bulat tapi dah tua (hahaha) balik jb so aku ajak lah diorang pg bazar karat..(TQ sayang)..So x der ape pon kat bazar karaat..tapi aku suke sangat² pergi tempat² mcm tu..sbb ape..sbb mcm² ada..hahahaha...Marilah tengok pic² ku di bazar karaat.. Like fun okey..

Biola eh nih..hahaha..klasikk..suke²...mcm² ada nih kalu nk beli brg² lama buat perhiasan..:)

Mcm menarik jer pakcik tuh tgk barang² lama kan..huu..suke part tengok barang² lama nih..klasik..
Aku memang suke ambik gambo..hihi
Sambil² mesti nak ambik gambosesame..sudahh..gasakkan ler...
Xperasan sibudak tinggi tapi kecik nih snap pic aku masa nak pilih air ape yang sedap..lawa juga candid ek..
Bile dah jalan kan penat..tetibe ade botol minuman yang menarik perhatian aku..beli ler ape lagi..hauss dak..
Makan jagung pun nak snap...huhuhu
Dah makan jagung n posing jadi peniaga jap..hi…