Saturday, 16 May 2015

Happy time Bayou Lagoon Melaka

Assalammualaikum, 

Ahhh..dah lama x meroyan dlm blogger.. Arini mak semah nk cite kami poyi mandi manda kat Bayou Lagoon Melaka haritu..

Pinjam gambo akk, aritu x ambik gmbo sngat..hehehe

Layankn anak2 buah pi mandi manda 1mei15.. Tempatnye best.. Puas hati.. Xlah besar bleh kawal bdk smpi 5 org.. :) .. Ni first time marisa mandi pool.. Mula2 diam lelama sejuk ngis.. Maklum lah x pnh mandi air sejuk.. Gigil la marisa tu.. Tp xde pic mandi sbb xpgg fon.. Ade pon yg xmandi je.. 



Harga masuk pon xlah mahal.. 
Dewasa: RM22.00
Kanak2: RM16
Org tua: RM11.00

Korang2 pi la sini bawa anak2 adik2.. Bagi aku puas hati sbb tmpt x besar n aku leh dok 1 tempat ngn marisa tgk diorg mandi dari jauh je..

Kat sini pon korang leh check in apartment.. 1malam RM400 kata akk aku lah.. Akk aku dah g bnyk kali n tido situ.. Aku baru first time bawa marisa.. Abah marisa x ikut kena kerja so kakak lah bawa kami bdua jalan ngn ank2 die..

Ok tu jelah aku blnje cerita.. Xtau Nk meroyan ape lgi.. Hihi n jom aku share pic yg lain tu pon pinjam pic akk dah pnh pgi bln lepas..hohoho 




Ok dah habis.. Thanks sudi buang masa singgah myblogger..

CeritaCintaDatangDari_HATI
AshashmaWithLove_ADHA
NYAWA&CINTA




Monday, 26 January 2015

Andai Boleh Memilih..

Anakku…
Bila ibu boleh memilih
Apakah ibu berbadan langsing atau berbadan besar karena mengandungmu Maka
ibu akan memilih mengandungmu?
Karena dalam mengandungmu ibu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah
Sembilan bulan nak…
Engkau hidup di perut ibu
Engkau ikut kemanapun ibu pergi
Engkau ikut merasakan ketika jantung ibu berdetak karena kebahagiaan
Engkau menendang rahim ibu ketika engkau merasa tidak nyaman, karena ibu
kecewa dan berurai air mata 

Anakku…
Bila ibu boleh memilih apakah ibu harus operasi caesar, atau ibu harus
berjuang melahirkanmu
Maka ibu memilih berjuang melahirkanmu
Kerana menunggu dari jam ke jam, minit ke minit kelahiranmu
Adalah seperti menunggu antrian memasuki salah satu pintu surga
Karena kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan ke luar ke dunia
sangat ibu rasakan
Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua
Malaikat tersenyum diantara peluh dan erangan rasa sakit,
Yang tak pernah bisa ibu ceritakan kepada siapapun
Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia
Saat itulah…
saat paling membahagiakan
Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,
Mendengarkan abahmu mengumandangkan adzan,
Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang junjungan kita
Rasulullah di telinga mungilmu 

Anakku…
Bila ibu boleh memilih apakah ibu berdada indah, atau harus bangun tengah
malam untuk menyusuimu,
Maka ibu memilih menyusuimu,
Karena dengan menyusuimu ibu telah membekali hidupmu dengan
titisan-titisan dan tegukan tegukan yang sangat berharga
Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada ibu dalam kantuk ibu, Adalah
sebuah rasa luar biasa yang orang lain tidak bisa rasakan 

Anakku…
Bila ibu boleh memilih duduk berlama-lama di ruang rapat
Atau duduk di lantai menemanimu menempelkan puzzle
Maka ibu memilih bermain puzzle denganmu 

Tetapi anakku…
Hidup memang pilihan…
Jika dengan pilihan ibu, engkau merasa sepi dan merana
Maka maafkanlah nak…
Maafkan ibu…
Maafkan ibu… 

Percayalah nak, ibu sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita,
Agar tidak ada satu kepingpun bagian puzzle kehidupan kita yang hilang
Percayalah nak…
Sepi dan ranamu adalah sebagian duka ibu 

Percayalah nak…
Engkau adalah selalu menjadi belahan nyawa ibu… 



M|A_NYAWA&CINTA | CeritaCintaDatangDari_HATI | AshashmaWithLove_ADHA