Monday, 17 November 2014

Sweet Memory Maternity Photoshoot

Assalammualikum 

Wink.. Wink.. Kali ni nak cerita ambik gambo.. Kak yong ni nak sangat lahai ambik pic kenangan masa mengandung ni.. Yela 3 tahun menunggu.. Mcm2 saje.. So pujuk lah si kacak tu.. Kebetulan ari sabtu haritu 15.11.14 dia ckp die main futsal company die.. Tnya la balik kolbp, keje ke tak pas main futsal.. Biasa la pompan kalo tanya mcm pegawai peyiasat.. Kikiki.. Mcm2 ditanya.. Die kata half day je xkeje pas men futsal..So kepala aku pon ligat bfikir.. Hihihihi.. Pantang kalo cuti die kena ngn cuti aku..maklum lah cuti tak sama sbb dia kj roling shif.. Hah... Mula la ajk kesana la kesitu la, buat tu la, buat ni lah.. Maka ye pujuk memujuk lah ajak g photoshoot.. KAHKAHKAH (tak masal ketawa dah kenapa??) :p

Proses pujuk memujuk selesai, nasib baik nak layan kak yong ni.. Kalo x majuk sakan.. (Klu majuk pon bkn nye si kacak tu tau pujuk, wat dek jerk peten die tu..huhuhu ~_~) ok dah pujuk memujuk.. Hmmm.. Sape lak nk ambik gambo kami.. Bkn ke slame ni aku jer yg ambik gambo org.. Org nk ambik gmbo aku ade ke? Mcm xde jerk.. Hikhok.. Ok bye.. Ligat bfikir lgi.. Haaaaaa.. Mangsa adik ipo.. KAHKAHKAH.. Die pon pandai gak ambik gambo.. Maka mangsa nye adik ipo.. Yeahhhhh.. Dpt gak ambik pic meternity shoot.. Alhamdulilah.. Nasib die sudi tolong..

Jadi ambik lah gambar dkt2 jer ngn rumah.. So cadang ambik kt Nusajaya.. Ramai pgntin ambik pic kat situ.. Tapi masa tu gerimis ngn mendung.. Cuaca mcm rasa nk ngis je rasa.. Tp alhamdulilah jadi gak gambar.. Edit lah lebih sikit.. Tp makcik tu ambik gmbo ade yg out of focus.. Ok bye.. Kena edit lbh.. ~_~ nsib tak byk.. Jadi lah bp keping yg ade dari xde..hihihi

Ok dah mls nk bebel pjg2.. Jom scroll tgk pic.. 

Pic ni aku suka :)

Die main2 ambik gambar.. Ketawa2 aku

Tgk main2 lagi.. Tp sweet je walaupun main2

Pic stady satu jerk

Assalammualaikum baby wat pe tu?? Baba excted k bye

Negok main2.. Baba over excted


Sweet tak :p

Yg blakang tu bila due date?? Kikiki

Emmm jantina baby.. Rasa2 tau kannnn

Ngengada nk jugak ambik pic ginik.. Baru 3 tahun kawin nak jugak feeling sweet2 KAHKAHKAH jgn mara

^_^

Ok dan tu je pic nye.. Masa ambik gambar en.laki main2.. Nasib lawa pic nye.. Alhamdulilah utk buat kenang-kenangan.. N die nk melayan aku ambik gmbr n adik ipo pon terima kasih sudi tlg ambik gmbo kami.. ^_^ .. Hihihi.. 

Pic sume ni usia kandungan aku 8 bulan 2 minggu a.k.a 34 week .. Sangat comel mcm 5 bulan.. Aku tak kisah kecik beso janji baby alhamdulilah sihat dlm tu..Amin

Ok dah tu jelah ye.. Moga hujung bulan depan aku bersalin baby & aku selamat.. Amin ..Doa kan ya.. Mintak maaf mintak ampun pada sume klu aku ade wat silap ye..  Smpi disini saje bye thank you singgah my blogger ;)

Cerita Cinta:
CeritaCintaDatangDari_HATI
AshashmaWithLove_ADHA

Tuesday, 11 November 2014

Selamat Ulangtahun Syg

Assalammualikum..

Alhamdulilah.. Jodoh pertemuan Allah tentukan.. Genap lah harini 11.11.11 ~ 11.11.14 ulangtahun perkahwinan kami yg ke 3 tahun.. Amin.. Selama 3tahun berkahwin mcm2 dugaan, mcm2 halangan, pahit manis, susah senang masih bsama2.. Moga hingga ke akhir hayat dgn izin Allah..Amin

Untuk tahun ni tak sambut apa2 tak dpt hadiah ape2 pon.. Sbb en.suami kerja mlm,balik pagi, pagi2 plak aku g kerja.. Dpt jmp ptg time aku blik kj stgah jam saje.. Huhuhu.. T_T sedih tak??.. Xpe dah biasa kami bkerja..korban jelah masa bsama kjp pon jd lah dari dok bjauhan, mmg tak lah kan..hmmm ni pon xde cadagan nk sambut sesame sbb byk prepare brg2 baby saje.. Nnti lah ade ms insyaallah ada masa smbut lah potong kek sepotong kt secret resepi.. ( ^_^ sebenarnya nk mkn tu..hihihi)

Ni pon lagi sebulan dah nk bsalin hujung bulan 12..boleh la mintak mcm2..hihihi.. Konon2 nyer kan.. Mcm pas pantang xleh mkn.. Ngengada je lebih.. :p.. Agak2 en.somi pas baca blogger aku ni die ajk x g mkn kek secret resepi.. HAHAHAHA <-- mgharap tol gaya ye ek :p

Ok harapan doa aku untk hari ulgtahun kami.. X mintak mcm2 yg mhl2 pon.. Cume mgharap die terima aku baik atau buruk dgn seandainya, setia dgn aku tanpa mduakan aku, jaga aku makan minum cukup, bahagia kn aku & baby yg akn lahir nnti, susah senang nk sama2 wlupun aku agak mgungkit tp sbnarnye aku ikhlas susah senag bsama die, hmmm lagi ape ek... Hah semestinya syg aku cinta aku dgn ikhlas.. Tu jerk.. Klu ade nnti aku tambah lagi..hihihi.. Byk pulak ek..huhuhu.. Tp tu la yg aku harapkan.. Amin..

Udah udah smpai disini saje coretan aku buat kenangan.. Hope aku bahagia dgn en.somi & bahagia dgn cahaya mata pertama selama 3 tahun mnunggu ni dgn selamat didunia & akhirat.. Amin

Blnje sikit pic dolu2 kawin :)
Asmah Bte Aliman cinta Mohd Adha bin Milan hingga ke jannah..insyaallah..Amin 

Dah bye thank you sudi singgah my blogger.. :)

CeritaCinta:
AshashmaWithLove_ADHA
CeritaCintaDatangDari_HATI