Friday, 1 November 2013

New baby born photoshoot Harith Zaheen..:)

Assalammulaikum..

"Abadikan detik² kelahiran anak anda dengan setiap gambar bersama Panasonic Lumix GF5"
Berminat?? Jom booking..HAHAHA..pancing ek..saje je lah..ni pon sajer ambik gambar baby nih..aku mmg suka ambik gambar baby pastu edit..kemera x ler handal sangat sehebat Nikon mahupon Canon..ala kemera biasa jer brand panasonic..nk li kemera handal nnti ade bajet beli jugak kot..insyaallah..Tpi lumix pon aku dah okey je wat stakat rezeki skang ni..Okey abaikan pasal story kemera..so skang cerita pasal gmbar..

Kebetulan dah lama x ambik gmbar photoshoot..so akak opis aku baru je balik uma die lepas bsalin..baru 3 ari aku dah sebuk datang uma..pasalnye ape tah..aku pon lupa sbb ape..hahahaha..maka ambik lah gmbar skali..suke plak tgk gambar² nih..apa lagi jomm scrool..:)




















last pic skrin zoom snap..sbb terlalu comel..hoho..k dah bye itu saje pic yg lawo aku rase..
Klu ade sesape bminat nk aku ambik gambar n edit utk kenangan..
moh le booking cpt..hewhewhew..xkisah pre-weding ke..gambar prenent ke..family potret ke..xkisah pon..gambar xder limit..mana yg cantik ambik le..xkisah..tp copy right dari aku lah..hihi
Harga berapa caj???..ohh..xmahal pon..
Suka hati nk bayar berapa.. RM1 ? RM2? Okey jer..seiklas hati bayar dgn hasil gmbar aku ambik..Mana ada servis free kan..ok la tu seiklas hati nk bayar berapa..aku ok jer..sbb budak mentah jek..hoho
Tapiii tapi ada tapi..hihi
Duit minyak pergi lokasi pergi & balik, Duit burn gambar dlm CD, lain harga eh..hahaha..itu aku yg bagi harga..hahahaha..k dah bye.terima kasih singgah.:)
Oh ye lupa..Kak ton tahniah selamat mlahirkan anak yg ke-2..Alhamdulilah sepasang sudah..doa² kan semah pulak ye..k da da..


Cerita cinta:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI

Sunway Lagoon dlm kenangan :)

Assalammualaikum..
Hai hai hai..blogger..dah lama x update cerita baru..mcm2 cerita ada.. cume x sempat nk update je..cerita dah lama pon nk update jugak xpe lah kali ni aku nk update lepas g Pulau tioman kami pergi Sunway Lagoon pulak..Horeyyyy..hahaha..enjoy jek ek..x ilang penat pergi pulau tioman pergi pulak ke Sunway..Tapi g sunway ni disponser..hewhewhew..nk g sendiri mmg makan taun lah nak save duit..hihi..Sapa sponser?? Company en.suami..so benda free sapa x nk pgi kan??layan jerk..rugi x pergi toh.. so gambar x banyak sebab simpan dlam loker..rugi pulak kan x bawa skli Hp masa mandi..so gmbar yg ada ni je lah..untuk kenagan dlm blogger aku..so jom scrool sikit je gmbar nyer..:)

Kami naik bas pergi ramai²..tapi ade yg bpecah..2 3 org jer kawan en.somi join kami.

Yeahh dah sampai pon..Ni pon dapat snap sikit jer..candid dlm bas..

sampai je sunway ambik baucher makan n tiket..huhu..ramai masa ni yg pergi Sunway.. sbb company besar kan.so layan je lah..

Buat kenangan 1 pic kat dalam sunway..jadi lah..nk cerita pgalaman kat dalam sunway xder gambar pulak..tp memang seronok..sbb aku paling suka naik pmainan dalam sunway nih..hahahaha...en.suami penakut nak naik..ape pon x boleh..hihi


tadaaaa...ehhh..my sisto pon hado..
Okey skali jumpa my sista dlm sunway..hahaha..x lah dah plan jumpa kite org dlm sunway..kakak dri kampung naik kereta..aku dari JB naik bas..lagi best..layan gile² akak aku..x lah boring..aku ngn akak aku lah dok gasak main game kat sunway nih..rugi lah sape pergi x main x naik pmainan dlm ni.. :)
Yg terbaru ada 5D kena masuk..best giler..cume pnt brato je..xpe lah..bnda free layan..satu jer x dpt naik lagi..hoho..ape tah yg tbaru tu ramai sangat x dapat nak naik..xpe la next time pgi lagi klu ada rezeki.. nk cerita pon x der gmbar x syok..klu ada gmbar kan best..nk cerita aku naik kapal terbalik..naik jambatan gantung..ade pocong mcm2 lagi lah terbaru kat sunway..rugi la klu x fun giler2 kat sunway ni..ape2 pon aku hapy sangat..xpayah nk pikir sedih..ingat fun jer..kan best..huhu..rindu pulak nk g sini lagi..:)

last pic aku kat luar sunway..sadis x der gmbar kenangan dlm sunway banyak²..xpe lah x der rezeki nk ambik pic kt sunwey..next time nk ambik pic..huhuhu
k la x de cite sangat lah klu x der gambar..xsyokk..next time aku pastikan ade gambar pennuhi blogger aku eh eh..k dah bye tq reading my blogger

Cerita cinta:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatang Dari_HATI

Monday, 7 October 2013

Puisi seorang isteri bernama mama

Pagi yang indah,
Sejuk mendahului sinar matahari,
Kedengaran burung² riang bkicauan,
Ku terjaga dari tidurku,
Ku membuka mata,
Lalu ku mengusap lembut perutku dengan penuh kasih sayang,
Ku merasakan benih² cinta bersama suamiku menjadi zuriat,
Nur Zuriat Rahim yang terindah,
Berenang² dengan riang, tersenyum, menendang & bermain pabila ku mengusap dirinya,
Sedang asyik mengusap lembut perutku,
Tiba² ku terjaga dari lamunan,
Subahanaallah...
Rupanya Allah masih belum ketemukan aku dengan Nur Zuriat Rahim itu,
Jatuhlah air mataku mengalir dan terus mengalir dari kelopak mataku membasahi pipi,
Disitulah aku akan menangis sepuas hati,
Agar nanti aku cukup kuat untuk tersenyum didepan dunia yang nyata..


"Kadang² Allah sembunyikan matahari 'DIA' bagi kita petir dan kilat, Kita menangis dan tertanya kemana hilangnya matahari?, Rupa²nya Allah nak bagi kita pelangi.."

Maka dengan setiap ujian yang ku lalui aku akan tempuhi bersama suamiku dengan tahap kesabaran, kesetian dan keimanan..Insyaallah..Ada rezekinya suatu hari nanti..amin..

(Menunggu 36 hari menanti 2 tahun alam perkahwinan.. Moga saya & suami bahagia hingga ke jannah..amin)



Cerita cinta
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI


Wednesday, 2 October 2013

Percutian ke Pulau Tioman 2013 :)

Assalammualaikum..
Kali nih nk update kami bercuti kat Pulau Tioman untuk tahun 2013..Sebenarnye nak pergi b'dua jer..Tapi saje ajak myLOVEly sister skali jalan²..Buat teman gelak ketawa.. Kali nih puas hati lah pergi bcuti..sbb dapat snokling tgk dasar laut..yeahhh..jakun..HAHAHA. :) ..so teruja..wink wink..

Aku g kejap jer 3Hari 2Malam jer..Destinasi bajet katernyer..HAHA (kami memang bajet punye org..kiki).. 
Okey nk cite sikit..Pulau Tioman nih besar tapi ada banyak kampung n pantai.. (Aku baru tahu sebenarnya.. ~..~ ) 
Kat situ ada banyak pulau yg kita boleh pilih..yg aku tahu lah.
1.Genting
2.Paya
3.Berjaya
4.Tekek
5.ABC
6.Monkey bay
7.Salang
Setiap pulau ni Ferry akan behenti setiap point kampung2 kat situ tapi hanya 5 p'kampungan saje ferry akan behenti iaitu ferry akan berhenti  di Genting, Kemudian Paya, Kemudian Lalang, Kemudian Tekek dan last skali ferry akan berhenti kat Salang..tapi nk muntah jugak ler naik ferry tak sampai lagi destinasi kami..uwekkk..aku mabok laut hakikatnya  ~..~

This picture aku snap masa jejalan kat resort yg ada kat situ.
ukiran peta Pulau Tioman

Okey destinasi kami last skali kat salang..Kat salang pun ade banyak chalet pulak..Terdapat chalet kat situ boleh pilih iaitu:
1.Ella Place
2.Salang Indah Resort
3.Salang Pusaka Resort
4.Pak Long Chalet
5.Nora Chalet
6.Puteri Salang in
So phinapan bajet pilihan kami..kami pilih Salang Indah Resort..hew hew..Servis mmg terbaik..sbb en.suami dah pg 2 kali so dia dah kenal dah Mr.Ah Poh.




HAHAHA..pic ambik gambo gempakkan yg atas??
sebenarnya bilik kami kecik jer..bilik kipas..hahaha
pic aku dok dpn tangga nih baru chalet kami..HAHA..

So meh aku cerita sikit bajet kami pulak..
Pembelajaan:

3Hari 2Malam 
RM350 : Chalet (bilik kipas) siap sarapan pagi, Makan tengahari, Makan malam, Snokling & Tiket Ferry.
RM10 : Tiket apa tah
RM15 : Deposit sewa tuala (Klau pulang balik tuala, boleh dapat lah RM15 tu.. :) ..)
RM30 : Sewa Life Jaket
RM 405 x 2 = RM810 : Total semua utk 2 org
RM810 - 30 = RM780 kalau pulang tuala..hihi

Minyak:
RM 100 : Pergi & Balik

Beli barang kat tioman:
RM 24.80 : Dark coklat & biskut (utk kami makan saje..xli bayak pon..no bajet..hihi)
RM20 : Seluar panjang hawai gambo ikan..HAHA
RM58 : Baju 2 helai 

Sewa waterproof camera:
RM80 RM40  : Bahagi 2 dgn Mysister

Makan:
RM30 : makan KFC masa sebelum naik ferry
RM 20 : Nasi lemak telor, roti canai, air (makan dah balik dari tioman)
RM 10 : Goreng pisang, kopok lekor & 4 gelas air sirap..hihi (masa kat tioman / makan petang)

Parking:
RM30 : 2 Malam
RM8.90 : Kupon letak kereta (Majlis Pbandaran)

So semua skali modal:
RM1121.70 saje :)

Cerita pejalanan pulak ler.
Ferry ada gerak pagi 6.30pagi so balik pon 6.30pgi juga..so terasa la masa terlalu singkat..kalau tahu lah gerak pagi subuh..leh santai banyak masa..tapi memandangkan en.somi kerja tgh ari lah sampai..Jalan ke mersing dari Gelang patah pulak..Uhh..naik kebas bontot jalan bengkang bengkok. Maka sampai lah kami ke Jeti mersing ;)

tu dia dah sampai :)

Sampai jer en.somi ambik tiket

Dan aku n myLovelysis tunggu tepi :)

dah settle ambik tiket sementara tu tunggu ferry jam 2 petang

Dalam perjalanan ker tioman naik ferry mak ai..nak muntah siot..kenoning pale..nk x nak diam jer lah..malas nk bayak bunyi..okey sampai jer ke tioman ferry akan behenti 5 pkampungan & pantai..mcm aku cerita topik topik atas skali lah..hai ingat dah sampai upe lom sampai lagi..destinasi kami last skali la pulak..mual oi mual..

Skali sampai jek Hujan renyai..omaigat..k bai..tapi xpe mmg aku nk pegi sangat x kisah le ujan ke panas ker..janji aku sampai pulau tioman..hihi..sampai jer jmp Mr.Ah Poh..tolong bawakan beg & redah ler ujan tu..kiki..layan..nk kua kemera dah x boleh takut basah la pulak..so no picture time hujan :)



So hari pertama sampai jer..Mr.Ah poh layan kami n soh makan dulu..Lepas tu snokling...yeahhh..tapi aku pelik x kan hujan² pon snokling??..so snokling jugak time hujan² tuh..best..aku jakun ler sesangat..KAHKAHKAH..sblm snkling mcm biasa la Mr.ah poh bg kterangan dlu mcm mn nk snkling..best giler walaupun hujan renyai masa tu..Gambar mmg x der lah..hujan takut hp n kemera basah..

Lepas je pas snokling dah nk pkul 7.20 petang dah..sbb kami sampai lambat..xpe lah..aku happy..now balik jer chalet kami makan malam pulak..servis..wahh table sdiakan ek..suke² walaupun x romantik..makanan jgn ckp..melambak..4 org makan pon x habis..huhu..

Pic atas kemain la bajet ayu..skali hakikat..mak ai..jakun upenye..HAHA

Lepas jer makan malam bersama..aku ngn my sis jalan² kat kawasan situ..servey harga kat kdai² kat situ kalau ade yg bkenan dihati..huhu..tapi beli utk diri sendiri jer..bajet x banyak lah..:) lepas je jalan² servey kat kdai kat situ kami lepak kat tepi pantai..maka nyer..picture please..HAHA




Pic gedik bersama dengan Mr.hensome husband..hahaha..

Okey dah malam balik lah chalet utk hari pertama..esok kami nk snokling lagi..yeah yeahh..esok pepagi dah sarapan pagi ikut time..pastu snokling kol10..hewhew..tapi slpas sarapan ambik pic dlu lagi tepi pantai..kiki..







Now tiba masanyer kite poyi bsnokling..yeahhhh..





























Masa ni  kami snokling 2 tempat.. batu malang & ape tah lupe..huhu. pastu mandi² kat pasir panjang..best giler..teruja dengan kecantikan kuasa ALLAH s.w.t..subhanaallah..Lepas habis snokling kami jalan² kat kawasan chalet² sini..panjang jugak..jenuh kaki nih jalan..huhu..sambil jalan tu mcm biasa lah..picture x kan lepas..hahaha..siap bawa prop dari JB lgi tau..huhu..mari scrooll eh..


















Okey dah habis cerita..kami balik kesokannyer pagi kol 6.30 pagi.. really miss Pulau tioman.... :')

Last pic dah sampai jeti..amin selamat pergi dan sampai bcuti ke Pulau tioman..Utk yg nk pg bcutian paling bajet boleh la pg Pulau tioman..yeahh..k dah bye..Terima kasih kerna sudi singah myBlogger..

Cerita cinta:
AshashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI