Friday, 7 September 2012

3bulan dah...hihihi

Assalammualaikum.
Hai macam dah lama sangat tak update blog..huhu..sume org nyer blog kemain lagi update..aku jer cam ketinggalan ek..hahaha..ha pi lantak la..ni pun aku nk update pasal tajuk utama aku nih 3bulan dah...hihihi.. jangan salah paham eh ni bukan perut aku yang dah 3 bulan..anak kucing yang aku & suami aku perlihara dah 3 bulan umurnya..wahhahahaha..wat gempak jer doh!!!..hehehehe..hok alohh...nampak beno nipunyer..

Anak kucing yang kami perlihara tuh dah 3 bulan dah..dah beso dah..cepat jer membesar..dulu kemain lagi cenonet..sume orang tgk pic dia dalam fb mcm nk picit² jer..hahaha..skang jangan harap la korang nk picit dia..skang dia dah besar kuat gigit kaki,telinga ape yang dia dapat nk gigit toh..sakit..geram tol...tapi dia gigit x kuat..gigit tanda dia manja kat tuan kater laki aku..(tangan kat bahu, mata tgk atas mulut cebik)hehehe..

Paling terbaru nih aku balik uma mentua..seminggu tinggal uma mentua..jadinya aku & suami bawa skali Ning balik uma mentua aku..hihihi..nk tahu ape jadi..wahahaha..handal toh..panjat tangga turun tangga..belari ..naik,turun, naik, turun pap jatuh..kahkahkahkah..Ning jatuh dari tangga..nenek die pon ketawa..padan muka..kahkahkah..dok handal sangat kan..tu makan dia..hahaha..ehhh...xjugak sakit tuh x tinggi la sangat dia jatuh..cehh..main lagi panjat, naik, turun, naik lagi tangga tuh..kemain lagi lincah ning nih kat uma nenek dia..amboi..suke die..kat tangga tu pulak ade bunga..hey..budak seko nih lincah..main gigit² bunga² pasu nenek dia kat tangga tuh...sabo jer lah budak..(dalam hati b'kate: ning bukan saje pengubat hati aku & suami aku, rupenya pengubat hati semua orang ngan lagatnye)so sweeettt.. :)

Minggu lepas aku & suami demam, alahai cian manja aku nih..pon demam gakk..sian dia..mata dia flu, suami aku bawak g klinik doktor kate dia demam, mata flu..dapat la pil antibiotik, ubat demam n imo mata tok dia..skang alhamdullah dah sihat, tu yang ligat semacam panjat sana lari sini sana..wat geram jer ngn lagat dia..yang paling kelakar tahu x doktor kate Ning adalah kucing JANTAN tahu x..bongeng muka.. kami² nih ingtkan lah si Ning ni kucing BETINA..hahahaha..lawak say..jantina dia pon x leh nk kenal pasti..kelaka tol..aku bawak g opis pon dak² opis confius dia ni kucing betina or jantan..hahaha..(pastikan jantina anak anda yer)hewhewhew..

Sekian sampai sini jerlah aku nk citer pasal anak kucing perliharaan kami..hope korang happy ngn cerita anak kucing kesayangan kami nih..oklah aku sertakan skali pic² terbaru dia tok korang tgk..hihihi..happy smile.. :)

Top model by a.k.a Ning (Kuning)

Papa² nak susu..kikiki

Ni penat sangat dah lari 1 uma lompat sana lompat sini..

Ubat budak sakit


Ning dah penat main bola dia dah x nak pandang..betuahnyer anak..

Lincah nyer budak sekor nih kat uma nenek dia..:)

Ning dah hade habbit tido terjuntai..hihihi..comil x??


Story by:
ashashmaWithLOVEadha.
CeritaCintaDatangDari_HATI..





1 comment: