Friday, 5 October 2012

Haaa...Ning Sakit???sakit ape???

Assalammualaikum..

Tajuk kali nih Ning sakit..korang nak tahu ning sakit ape..jom bace kat bawah n cuci² mata ya..2 Hari aku & En.suami bawa ning g klinik untuk rawatan die..Sekian scoolll la ke bawah lagi yer nak tahu cerita..hihihi

Perjalanan ning ker klinik haiwan..Hari pertama ke klinik..


Ok dah sampai...Ni klinik Pet Paradise yang kami bawa ning untuk rawatan dia..
Kat BBU jer..

Post budak sakit ngn papa die..

Dr. Firhanis ngah cek kesihatan ning.Dr.Fir yang pakai tudung hitam..yang baju ala² pink tu assistant dia kot..

Cek suhu badan ning..didapati ning demam tekejut..pasni take note jangan terkejutkan ning lagi..kang demam lagi..(baru aku tahu kucing pun ada demam terkejut ek)

Ni enjet tok dia demam..ala sian die kene enjit..esok nak g lagi enjet lain lak.
Harga kena enjit RM20.



Dah kene enjit kena makan ubat vitamin selera makan lak..alahai..tu la sape soh x nak makan x nak minum susu..kan dah kena makan ubat sayang..

Ce try makan makan baru..selera pula budak nih..Dr. kate umur macam nih memang nak tukar selera makan..ngengade tol nak makan perisa ayam lakk...

Haa nih die perisa baru...nak li kat klinik nih harga RM6.00..huuuu..pengsan kami ning, tin kecik macam nih harga RM6.00 kamu nak makan sayang..(bertuah)

Dah bagi makan sedap perisa ikan dari jenama Whiskas pun memilih nak yang lain..sape nak makan yang tin banyak² kat uma tu sayang??(adehhh)

Dah kena enjit dah kena makan ubat dah settle timbang jap..berat ning 198kg jer...

Dah siap dah..anak papa yang baikk kan..ye ker??

Dah selesai kami kuar dari bilik rawatan..pusing² jap kat klinik.
Oooii...dilarang masuk la...ok sebab ape..nih bilik operation  kucing la..takut kena jangkitan kot.hihihi

Bestnya ya alah kucing² nih tido atas tu..cam nak beli..tapi cam mahal jer..

HAHAHA..kucing tua..Kemot jer muka awak..:)..ambik pic sikit..

Antara barang yang ada kat klinik nih..

Wahhh..kalu lah ning dapat tempat tidor yang nih..pergggghhhh...mewahhh ko ning...Nanti kalu ada wet lebih  ibu li kn yer sayang..kikiki

Nih makanan & pasir untuk kucing..Rasa nya lebih murah dari beli kedai haiwan kedai biasa..so pasni kalu pegi jalan singah lah li kat klinik nih jer barang² Ning..Murah sikit..leh save bajet..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Keesokan harinya pula..tunggu la pic baru..sebab ning nak kena bawak g klinik lagi sebab die kene enjit apetah untuk kurap yang dia baru nak jadi..ya alah..takut efekk kat aku nanti ye la mana la tahu kan..kot²..aku kan perempuan yang begelar isteri yang belum dikurniakan zuriat..ane lah tahu effek lain pada aku ker..jangkit ape² ker..tu yang kena bawa juga enjit ker ape yang patut yang sepatutnya dibuat..

Baru nak jadi kurap tu..

Kat telinga die..tapi x nampak sangat..sebab kami yang jaga dia tahu lah..dia asyik garu² kenape x tahu..

Ni kat ekor die..soh takut..kena juga wat sesuatu..

Kat belakang kaki die pon merah²..

Penyakit nih aku x tahu mana datang nya pon aku x tahu..alih² die garu dah ade..rasanya dah jadi 2 minggu lepas kot masa dia x nak makan x nak minum susu..tgok² dah jadi camni..kena bawa g klinik enjet tok esok..dah la die suke dekat² main ngan aku..haa...bahaya tu..xpe..xkesah..kamu punya pasal kami sangup wat ape saje yer..tgu esok enjet nnti dah ok yer sayang...


Hari ke-2 ning berada diklinik haiwan..agak garang sebab dia bau kucing yang lain..baru kejantanan die bsuara..GRRRRRR......(mcm tu la jadinya)hahahaha.

Bau kucing ni la die mcm marah noh..

Dr.Fir nak cek ning pun kemain lagi die mara Dr.Fir..hahaha..kua sume kuku die

Ok..dah kena enjit tok kurap die..Dr. kate rawatan tok enjit kurap nih kena 3 kali..so semalam hari khamis..khamis minggu depan kena enjit lagi..dan khmis seterusnya kali ke-3..pastu kena mandi bunga..hahaha..madi spa kurap la..ape mandi bunga..ingat nak naik pelamin ke hape..:) harga kena enjit kena RM20 lagi..ok lah..dari klinik lain kena RM60..

Ok dah settle..Dr. rekod tarikh ning kena enjit..Ning pon ade report kad tau..wahh..dah macam buku kesihatan tok bayi baru lahir ajer..hahaha(kelasss)

Oklah..dah habis cerita pasal mysayang aku nih kena enjit kat klinik..Untuk sesiapa yang ada kucing & nak wat rawatan datang la ke klinik nih..Perkhidmatan Dr.Firhanis ni sangat la bagus,ramah lak tu..suke sangat..Kali pertama aku datang, aku berpuas hati sangat..rawatan dia pon x la mahal sangat berbanding klinik yang lain ning pernah pergi..

Aku sertakan skali alamat klinik nih kat mana..cari lah nanti yer kalu siapa yang dok JB tu.

Klinik nih menerima rawatan yang tertera di kad nih..sekiannn..

Note: Habislah cerita si kuning yang sakit dirawat di klinik "PET PARADISE CLINIC"..Untuk sementara waktu, ning sakit aku tak membenarkan ning berjumpa sesiapa..(adik² ipo yang ku syg maap yer)..khuatir kamu² dijangkit ape²...kami² x pe la..x kisah pong..huhuhu..Hope ning cepatlah sembuh..amin...alah..cian die..okey sekiannn terima kasih sudi menyingahh...


Cerita cinta:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI











No comments:

Post a Comment