Friday, 5 April 2013

Ikhtiar untuk Hamil Part 2

Assalamualaikum..
Entry sambung menyambung ikhtiar untuk hamil part 2...ayakk..panjang tak panjang tak tahu lah..kalau pembaca blog aku sudi luangkan masa mari lah membaca kisah² cerita ku nih...hak hak hak..jomm jela layan ek..

Okey 28.3.13 aku pi klinik Pakar perdana tuh lagi untuk ambik report yang haritu aku cek ada ketumbuhan cyst dalam rahim aku penyebab pehalang kesuburan..n than nih report aku dapat..tak ada apa pun..ok jer keputusan nyer..So bebagai aku n en.suami tanya kat doctor..

keputusan pap smear

lastly doc tanya mau teruskan operation kat sini ambilah ujian darah...tettttt (T..T)..sakit lah giler..hahahaha(dalam hati jer ckp cm tu)

hasil dapat ambik pic after kena enjet ambik darah..(T..T)..HOHO (sakit gedik)

Berbincang dan berbincang en.suami mahu aku wat operation kat Klinik Pakar Perdana nih..so ambik ujian darah dalam masa seminggu n klinik pakar akan call balik bagi keputusan darah n cfm date operation..So kami set due date 5.4.2013 operation pukul 7.00pagi..Check in holiday 3day2Night..yeahhh..(banyak la ko punye yeahh..huh..dedo dado den nih ha..bedebar² sampai sakit pale den mikir..hahahaha..)

So tak sampai 24jam..Suami ku pulang dari kerja bilang mau cencal operation kat klinik pakar perdana tuh..Coz mahu megurangkan beban tanggungan bayaran operation nanti..Jadinya dia memilih Hospital Pakar Puteri Specialist (JB) sbb situ ada claim medical company dia..So kuranglah sikit beban untuk bayar..memanglah layanan Klinik pakar perdana sangat baik tak lama pun untuk menunggu..Tapi part is $$$$$$$... mana mau cari..(buat² pengsan sbb dah lama tahu jumlah operation tuh..hihihi)


*********************************************************************************


3.4.2013 kami pi settle kan urusan segala apoiment..So kami pgi dulu Klinik Pakar Pedana nak ambik result darah yang aritu ambil n nk pindah operation kat Pakar Puteri tapi Doktor isa ada pesakit emengncy..so kami tak dapat wat pape jumpa pun x dapat..jadinya kami berlalu pergi dengan hampa..hakhakhak..(bdrama pulak kan..motif nak panjangkan cerita)..

Okey sambung lagi cerita tapi..Kami pun keluar dari Klinik Pakar Perdana n than terus pergi Hospital Pakar Puteri..Sampai saje g la ke kaunter pendaftaran..Kami pun tanya punya tanya..kami di beritahu kami perlu mintak surat dari klinik penal..Jadinya kami pun berlalu pergi lagi dengan tiada perasaan...(Drama lagi..hihihi)

aku lampirkan skali Hospital yg kami perlu tuju.


Alamat:
33, jalan Tun Abdul Razak (susur 5) 80350 Johor Baharu.johor
Tel:
+607-2253222, 2233377


Haa...sambung lagi..lepas jer keluar dari Hospital Pakar Puteri tu kami tak balik..Terus g klinik panel..fuhhh..pusing punya pusing lah..So sampailah klinik panel en.husban..Jumpa doc n dapat surat kami pun keluar berlalu pergi lagi..(hey sampai bila lah nk berlalu pergi lah..)

Hahahaha..sambung lagi tau...So kami patah balik ke Hospital Pakar Puteri..Buat pendaftaran..Uruskan pmohonan claim Panel..So pastu tgu giliran jumpa Dr.Noor Aini Hj. Sa'ari...Bla bla bla bla cite itu ini dengan doktor dan operation ditetapkan pada 22.4.2013..ok bye aku masih skang ni relek² kentang lagi macam tak ada masalah..hihhihi..(dalam hati duk dak duk dah nih mcm nk tecabut nyawa)

sOoo...Pasni tunggu saja lah SAMBUNGAN, aku akan update cerita after aku operation nanti..lalalalala...Hope everthing it's okey yer..amin...doakan semua bjalan dengan baik..:) (Think positive)
Da...bye...


Cerita Cinta:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI

1 comment:

  1. insyaallah moga2 lepas ni cita2 awk tuk pregnant tercapai k..

    ReplyDelete