Wednesday, 4 September 2013

Memori : Bulan madu, Pulau Langkawi, 2012

Assalammualaikum..

HAHAHA..belum tulis pape dah ketawe..Entry ni masih cerita dah basi..tapi nk hapdate jugak..
Kami pergi bdua saje..Hannymoon 2nd kater nyer..Hokk alohh..
Kami pergi pon naik bas jer..Sbb pergi bcuti bajet saje..
12 JAM jugak nk sampai..Lagipun pakaej ni dapat hadiah dari Boss..huhu
Tapi bas ke pjalanan lain pakai wet sendiri lah..Maka bajet kami naik bus saje. 
wink wink:)

Sampai saje di langkawi..kami terus jalan kaki ke terminal Ferry..
Tunggu lah stgah jam jugak..Rege tiket x ingat.wawawa..sebab cerita dah bjaman.. :)

Yeahhh dah sampai..Muka teruja en.somi sampai je Pulau langkawi..hikhikhik
"Cpt sayang." katernyee

Bestthhh dah sampai...kami chek in kat Mali Perdana Resort..
Dalam pekej tu byk pilihan tapi kami pilih tempat ni..:)

Cantik kan biliknye..huhu..teruja..puas hati..

Pose sikit..hihihi

Nak jugak post

Time too jejalan..kami nk poyi ke Underwater world..dekat je..jalan kaki dah sampai :)
And pic bawah sume nih kat Under water world Pulau langkawi..
So scrooll je lah eh..



















Okey keesokan harinya kami poyi trip Hopping Island.
So pic kat bawah ni semua time pg hoping..
pakej tu kami pergi 
Eagle Island , Dayang bunting & last Beras basah island..
Bestt..teruja mak..hihi
Tapi diingatkan x perlu lah bawa beg baju bagai..sehelai sebinggang sudah..
Dulu bawa lah beg..ingt leh tukar untuk bilas badan lepas mandi setiap island yg kite poyi tu..
upe paip pon xder..hakhak..
cube bayangkan camne kalau tetibe nak berak????
Poyi semak le ape lagi..hahaha
cebok jelah kat pantai kat situ..HAHAHA..
tapi adelah kat situ telaga air..tapi susah nak ambik..gayung xde..
so klu nk poti hoping tu make sure siap² yayak kat hotel anda sendiri ye..kikiki
key jom negok gambar kami..
mari scroll..







Teruja mak..Cam jakun jek..HAHAHA..
key dah sampai detinasi yg pertama
Dayang bunting island.
Mengikut sejarah yg aku ambik tau sikit..
Tempat ni merupakan Gunung Perempuan mengandung.
So di panggillah Dayang bunting.
Macam x percaya kat situ air tawar..
Hakhak..teruja teruja.
SubahanaALLAH..




















Besttt..Okey now..lepas poyi Pulau dayang bunting..
kami ke Eagle island.. :)
Banyak Burung Helang tengok dari dekat..
teruja lagi..SubbahanaALLAH..







Last island..
Beras basah island..
Cantiknye pulau nih..SubbahanaALLAH..
teruja sangat²..
Tapi kat sini xder batang paip yg aku cite tadi..hakhakhak
nk yayak siap² kat hotel..HAHAHA
k jom scroll.. :)










K dah last hari jalan² ke pulau.. 
So pas tu keesokan harinye kami pergi ke Cabel car..
Posing² la makenye..kikiki
jom negok..mari scrooll :)















K dah habis pic kat cabel car..last day nak balik dah..
jalan kejap ambik pic kat pantai.
& kat Burung helang besar buat kenangan..
nak ambik gambar bdua..siann..letak kat tembok..set masa..
elak kemera jatuh kat laut jek..kiki :)
tapi sebelum sampai ambik pic kat helang besar tu kami singgah ke
Makam Mahsuri & Kedai coklat..tapi x ambik pic pulak kat kedai tu..hihi :)
k lah jom tgk pic.. 










Last Day :
Ambik pic sebelum naik ferry.






Hmmm..dah habis cerita..3 hari 2 malam di Pulau Langkawi..
Kalau nk di ikutkan memang x cukup lah poyi sini hanya 3 hari saje..
banyak tempat x pegi lagi..
Pulau Rhu x dapat nk pegi..sebab x sempat..sadis..
next time kalu ada rezeki pergi pulai ke Pulau Rhu :)
Okey lah dah habis cerita.. Ending disini sahaja..
sekian terima kasih kerna sudi singgah baca cerita myblogger 


Cerita Cinta:
ashashmaWithLOVEadha
CeritaCintaDatangDari_HATI




3 comments:

  1. hi
    berani u pegang monkey kat dayang bunting tu hhehee i takut siap berperang lagi dengan monkey tu hehehehe
    salam kenal u..i follow ;)

    ReplyDelete
  2. bestnye holiday kat langkawi..insyaallah lepas pegi tasik dayang bunting tu harap2 ade rezeki tuk awk k.. :)

    ReplyDelete
  3. nampak menarik...tak pernah lagi bercuti ke Langkawi..tq sharing cerita..

    btw..jom lawat blog saya..

    www.sihatnatural.blogspot.com

    ReplyDelete