Sanrio Hello Kitty Theme Park & Thomas Town, Nusajaya Jb.

Assalammualaikum.

Hai saje nak kongsi pengalaman masa pergi indoor theme park di Puteri Harbour Johor baharu.. Mungkin ada yang pernah sampai jejalan kat Puteri Harbour tu tengok kapal, ada event karnival atau ekspo kan.. Yang tak tahu tu mesti tertanya2 kat mana Puteri Harbour tu? Puteri Harbour tu dekat Iskandar Nusajaya Johor Baharu. Kalau datang JB ikut je sign board die akan ade tunjuk arah, selalu jalan dengan Legoland lah juga.Tapi Hello kitty ni bukan kat legoland ye die kat Puteri Harbour. Dan tak sangka ada In door Theme Park kat situ tau. Nama tempatnye Sanrio Hello Kitty Theme Park dan Thomas Town / The Little Big Club. Theme park ni sesuai sangat lah nak bawa anak-anak main time cuti sekolah musim hujan sekali pon sebab dalam komplex kan.. Tak panas.. anak-anak pon suka sampai tak mau balik..HUHUHU. Ingatkan Theme park tu kecil je rupanya besar juga ada tiga tingkat. Ada kedai makan, Hello kitty Cafe, Watson, Starbucks, Dc Comics Super Heroes Cafe, Kenny Roger's Roasters cafe, kedai cenderahati n macam macam lagi lah kat situ. Harga nye pon wow! wow! wow! huhuhu.Tapi kami makan kat Kenny saje..HEHEHE save bajet. Kalau nak rasa makan kat Dc comics super heros cafe ok je, sedap pon sedap, fastfood kan.. tapi sediakan lah duit bebanyak sikit kikikiki. nah kongsi sikit gambar.






Kami makan di Kenny Roger Roaster je

Masa sebelum pergi theme park ni En. suami dah beli tiket masa ada karnival nusajaya kat Iskandar haritu so masa tu kitaorang pergi ni dapat tiket promosi RM60 untuk dewasa bagi orang johor sahaja, kanak kanak tak pasti HAHAHA lupa pula nak tanya sebab umur anak belum 3 tahun free saje masuk nye, kalau dah lebih 3 tahun kena lah beli tiket untuk harga kanak kanak. Tiket RM60 ni dapat masuk dua tempat tau.. Sanrio Hello Kitty Park & Thomas Town/The Little Big Club..murahkan?? huhuhu..ape2 pon dah dapat tiket promosi tu,nak ucap terima kasih kat en.suami sebab happykan kami advance birthday marisa 25.12.2017 ni yang ke tiga tahun :)

Aku just share kalau harga asal tiket theme park ni untuk dewasa dan kanak kanak
2 Theme park - RM85/per person
1 Theme park - RM55/per person
itu pun berserta dengan MYKAD so jangan lupa bawa mykad..

kalau tak ada mykad harga jadi lain.
2 Theme park - RM110/per person
1 Theme park RM75/per person

HUHUHUHU..mahal kan? so kalau ade promosi atau free gift tu pergi saje lah..kikiki

Dah jom aku story sikit best nye masuk Sanrio Hello Kitty Park & Thomas Town/The Little Big Club ni. Pengalaman masuk sini, sesampai je en.suami beratur untuk dapatkan tiket kami dan kami akan dipakaikan gelang tangan..tak pulak ambik gambar gelang tu..huhuhu..theme park ni besar, ada tiga tingkat, G floor hanya ada kaunter tiket, Hello kitty cafe dan kedai cenderahati, tingkat dua Sanrio Hello Kitty Town, dan last tingkat tiga Thomas Town/The little Big Club.Jom tengok gambo sikit sambil cerita kan.. baru seronok baca.

Kami pergi hari minggu cuti sekolah pula..ramai lah orang kan.
tak dan nak ambik gambar.en.suami jalan laju sangat jalan nye.

En.suami masuk terus ke kaunter tebus tiket promosi. bagi mykad untuk kanak kanak. dia nak tengok kalau umur 3 tahun kena lah beli tiket..tapi marisa belum lagi 3 tahun hihihihi

Selfie dulu sebelum masuk Senrio Hello Kitty Town

adik pon nak candid juga

Pintu masuk kaunter depan tu ada Red bowl Cafe

Beratur nak dapatkan gelang masuk theme park nih

Pas tu masuk lift sebab bawa sroller dato muammar kan.. 
Ni dalam lift..masuk masuk je dah teruja dengan gambar tu.

Dapat lah gambar sesame kat luar pintu masuk Hello kitty town tu..
tu pon mintak pekerja situ tolong ambikkan gambar..hihihi

Tak dan nak ambik gambar depan pintu gerbang HUHUHU. 
laju bebeno laki aku nih kalo jalan..



Ok nak cerita lah dalam Sanario Hello Kitty park tingkat dua ni ade 11 studio tapi kami tak masuk semua pon.. masuk beberapa studio je. Yang ada dalam ni Cinamaroll cafe, Strawberry party room, Apple party room, Purrfect stage, Wishful studio, Tea cup Ride, Kawaii photo center, Dream photo garden, Kitty house, Friendship land & black wonder.

Aku share lah beberapa gambar yang kami masuk kat Hello Kitty town nih

Yang nih Tea cup Ride. aku tak naik pon sebab pegang muammar n ambil gambar marisa je..
aku takut pening...hihihi.. ok lah nak buat marisa happy kan. Tengok muka si marisa ni memang muka die pesen muka copong..sebenarnya die happy..HAHAHAHA layan jelah nak.

Bediri kat depan Tea Cup Ride je tengok marisa sambil dokong adik muammar

nak selfie jugak hhihi

ok lepas tu kami masuk Wishful studio dalam tu kami buat Cookies Studio/Menghias biskut. 

Macam biasa beratur nak masuk dalam tapi nak dapat pic tu kena cepat2..
maklum lah budak kecik tak reti duduk diam..huhuhu nak dapat pic lawo tu susah lah sikit..hihihi

Ok nak bagi tahu masuk dalam Sanario Hello kitty ni akan dapat kad. 
kad ni fungsi dia, seiap kali masuk studio dapat satu cop. 
sebab ape kena cop sebab nye kat sini kena masuk sekali je..
tak boleh lah nak kuar masuk kuar masuk banyak kali.. 
so kalau dah dapat masuk tu. hargai masa kat dalam tu..huhuhuhu.. 
main lah ko dlm tu puas puas sebelum keluar ye. pesanan kak mah hihihi

en.suami layan marisa, aku tak boleh nak tolong, tak cukup tangan nk pegang.hihi

Dok perati macam mana buat..fokus btul anak ibu ni

ni adik a.k.a Dato muammar ibu letak kejap kat meja kikiki.sebab stroller tak boleh bawa masuk 

Pegang adik sambil selfie lah

Mari tabur hias biskut..seronok lah marisa tu

Fokus memasing dua beranak ni menghias biskut 

marisa peace hihihi

ni biskut ibu.. Hancur

ni biskut marisa..lagi lah ape rupe tah

ni biskut en.suami. comel kan

 Seronok lah marisa dapat main menghias biskut dia tu..kat uma hari hari main masak masak..
harini dapat main sepah sepah hias biskut.. abah nye lah kena layan die..
aku apa lagi pegang dato muammar..nak hias pon tak bawa carry. susah sikit.. dah tu masa ade nak wat kejap aku letak muammar atas meja..kikiki 
biskut nye tengok lah hias..comot2..yang biskut last tu en.suami yang buat..comel n kemas kan..en.suami ni jenis die kemas & pembersih sikit..tak suka comot2 kalau buat kerja.

sebelum terejah studio lain ambik gambar sat si copong ni

selfie die je lah..

ambil lah kejap gambar kat gerbang Dream photo garden ni sama2 buat kenangan..tapi marisa tak reti dok diam lah..haissshh.. adik pon x nampak huhuhu.. dia jelah posing lawo sesorang.

Lepas ambik gambar. ada Hello kitty show dalam 15minit.. time kami datang tu ramai sangat tu die buat show..rezeki.


gadis hello kitty

Hello kitty menari

Masa nih Sanrio Hello Kitty tengah buat show..melopong marisa tengok hello kitty tu besar sangat ..HAHAHAHA.. Dapat salam hello kity lagi..tapi tak pulak ambik pic die..x sempat pulak sebab topi adik hilang nasib lah jumpa..hukhukhuk T..T

Lepas tu kami masuk Hello Kitty House
Main piano kata die

Acah acah main piano

fokus tol die ni

Teruja die dapat tengok koleksi masak masak hello kity..nasib baik lah die tak mintak..huhuhu

posing sekali

antara koleksi

koleksi hello kitty

bar tub hello kity

ceh selfie kat toilet kata die

selfie family satu kali kat toilet kitty house

cantik cermin die..aku yang teruja 

koleksi anak patung hello kity

katil hello kitty..cantik..dapat satu kan best..huhuhu

tengok marisa. kesana kemari die teruja sangat

sampai copong2 muka die masuk dalam hello kitty house nih

Dah nak pergi tingkat atas pulak..laju aje annak beranak nih..huhuhu

Marisa teruja masuk dalam Kitty house ni.. yelah besar kot..ngan koleksi dapur die, patung hello kitty die.. bar tab die..mau tak teruja. nasib die tak mintak masak masak hello kitty tu..die cuma cakap nak pergi lagi jer.. maklum lah budak perempuan memang suka hello kitty benda comel comel. dunia budak budak suka lah dia.

Ok dah jom kita naik tingkat atas. Pergi Thomas Town / The Little Big Club. 
lagi macam macam permainan dia..

Kat tingkat tiga  Thomas Town / The Little Big Club. 
Apa yang ada Fun room 1, Fun room 2, Pingu's lgloo, Barney's Yard, Barney's Playhouse, 
The Little Big Club's Stage, Angelina's Dance Studio, Bob's Can-Do-Crew, 
Bob the Builder play structure. Town ni pon ade beberapa je marisa main..tapi aku just tengok je lah sebab pegang muammar kan. Yang layan marissa, abah die lah..hihihi..tapi marisa macam takut tapi suka.. seronok tengok die.muka tak habis copong.huhuhu

Dalam lift
  

bas..sebuk marisa nak naik bas nak naik bas

Marisa teruja main kat sini


pic bawah ni masa masuk Angelina's Dance Studio marisa dapat pakai custom menari ballet tu..tapi tak reti jogit pon..t'copong tak sudah..kalau kat rumah rasanye da joget melompat2 dah..huhuhu.
princes copong

dok sih nari kat atas tapi tak tahu HUHUHUHU

Selfie..soh angkat kaki tapi tak angkat 

Perati amoi tu jer..die nak bkawan

tengok amaoi tu pandai posing.marisa ni ibu nye tak ajar posing agak nye..kuikuikui


Masa masuk Bob the Builder play structure masa nih marisa seronok sangat ngan bapak nye..
tak copong..hihihi..sebab selalu main agak nye
adik a.k.a Dato muammar pon nak main jugak..tengok je tak puas hati lah


kakak ke sukaan

Asyik nak naik..bapak nye tak larat nk layan..kuikuikui

main block

aku pon sebok main block ni hihihi

selfie ngan dato

selfie selfie selfie

Rezeki lagi sebelum naik tingkat atas ada Thomas show 

Penat dah adik sampai tertidur2

marisa selfie

muka takut naik helikopter.. abah nye kata.. 'aba jom cepat turun'..HAHAHAHA..sbb takut

naik bas

yang ni tak dapat naik..budak lagi

tak sabar nak naik tapi penakut

suka die

main ape lagi

selfie depan train thomas. 

bgerak aje si marisa ni

dah selfie satu kali..marisa nak naik train.. ibu nak susu kan adik jap.hihihi


adik kepenattan .tidur kejap kejap tekejut

dah last selfie jom balik naik Thomas .. 
marisa seronok + penat sangat masuk kereta terus tidur..letih die.

Habis lah cerita pengalaman disini.. Ibu bapa yang ada anak anak anak umur 3tahun hingga 12 tahun sesuai sangat lah pergi sini..sebab dunia hiburan diorang..confirm tak nak balik tau. Seronok sangat diorang..tempat pon ekon..tak panas.. cuma mahal sikit lah.. kami dapat pergi pon tiket promosi..klu tak.memang tak dapat pergi lah..HUHUHU.. Ok lah sampai disini saje kenangan pengalaman kami.. lain cerita aku akan update lagi kat bloger..ape2 pon TERIMA KASIH banyak banyak pada en.suami kerana sponser bawa kami ke sini..marisa happy sangat dapat advance birthday yg ke 3 tahun.. TQSM..balik uma asik bcerita aje..huhuhu and pembaca blogger aku pon thank you sudi luang masa baca my blogger sampai habis..
ok dah BYE

CeritaCintaDatangDari_HATI
ASHASHMAwithLOVEadha
M|A_NYAWA&CINTA

















Comments

Popular posts from this blog

Ikhtiar untuk hamil

Percutian ke Pulau Perhentian Kecil Terengganu